Inkokt lax med romsås

Inkokt lax med romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Klassiskt recept på inkokt lax som får smak av en syrlig, söt och salt lag. Serveras självklart med romsås!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vinäger vit eller röd
  • 1 dl strösocker
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • Romsås
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster. Lägg laxen i en form.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast. Låt laxen svalna i lagen.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ner rom och eventuellt lite dill i gräddfilen. Servera laxen med potatis, dill, romsås. Och gärna en blandad sallad med många färger!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-24

Hej Göran! Det ska vara 1 tsk salt, och är nu inlagt i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Göran

2019-10-18

Hur mycket salt skall man ha?

Inkokt lax med romsås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vinäger vit eller röd
  • 1 dl strösocker
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • Romsås
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 1 kruka dill

Inkokt lax med romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Klassiskt recept på inkokt lax som får smak av en syrlig, söt och salt lag. Serveras självklart med romsås!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster. Lägg laxen i en form.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast. Låt laxen svalna i lagen.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ner rom och eventuellt lite dill i gräddfilen. Servera laxen med potatis, dill, romsås. Och gärna en blandad sallad med många färger!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-24

Hej Göran! Det ska vara 1 tsk salt, och är nu inlagt i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Göran

2019-10-18

Hur mycket salt skall man ha?