Inkokt lax med romsås
  • Tid 30 min + tid att svalna

Inkokt lax med romsås

5 (1 betyg)

Klassiskt recept på inkokt lax där den får smak av en syrlig, söt och salt lag. Supergott!

  • Tillagningstid 30 min + tid att svalna
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vinäger vit eller röd
  • 1 dl strösocker
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk salt
Romsås
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom
Till servering
  • 800 g potatis
  • 1 kruka dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster. Lägg laxen i en form.

  2. 2

    Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast. Låt laxen svalna i lagen.

  3. 3

    Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ner rom och eventuellt lite dill i gräddfilen. Servera laxen med potatis, dill, romsås. Och gärna en blandad sallad med många färger!

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar