
Inkokt lax med romsås
Betyg (1-5):
Klassiskt recept på inkokt lax som får smak av en syrlig, söt och salt lag. Serveras självklart med romsås!
Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g laxfilé med skinn
- 6 dl vatten
- 1 dl vinäger vit eller röd
- 1 dl strösocker
- 1 rödlök, i klyftor
- 6 svartpepparkorn, krossade
- 3 lagerblad
- 1 tsk salt
- Romsås
- 3 dl gräddfil eller crème fraiche
- 75 g stenbitsrom
- Till servering
- 800 g potatis
- 1 kruka dill
Gör så här
- Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster. Lägg laxen i en form.
- Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast. Låt laxen svalna i lagen.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ner rom och eventuellt lite dill i gräddfilen. Servera laxen med potatis, dill, romsås. Och gärna en blandad sallad med många färger!
Inkokt lax med romsås
Betyg (1-5):
Klassiskt recept på inkokt lax som får smak av en syrlig, söt och salt lag. Serveras självklart med romsås!
Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster. Lägg laxen i en form.
- Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast. Låt laxen svalna i lagen.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ner rom och eventuellt lite dill i gräddfilen. Servera laxen med potatis, dill, romsås. Och gärna en blandad sallad med många färger!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-10-24
Hej Göran! Det ska vara 1 tsk salt, och är nu inlagt i ingredienslistan! Lycka till i köket!
2019-10-18
Hur mycket salt skall man ha?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-10-24
Hej Göran! Det ska vara 1 tsk salt, och är nu inlagt i ingredienslistan! Lycka till i köket!
Göran
2019-10-18
Hur mycket salt skall man ha?