Inkokt lax med romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Klassiskt recept på inkokt lax där den får smak av en syrlig, söt och salt lag. Supergott!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vinäger vit eller röd
  • 1 dl strösocker
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • Romsås
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster. Lägg laxen i en form.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast. Låt laxen svalna i lagen.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ner rom och eventuellt lite dill i gräddfilen. Servera laxen med potatis, dill, romsås. Och gärna en blandad sallad med många färger!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-24

Hej Göran! Det ska vara 1 tsk salt, och är nu inlagt i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Göran

2019-10-18

Hur mycket salt skall man ha?

Liknande recept

Spara recept

Grillad tonfisk med gurksalsa och sötpotatis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Queneller

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vinäger vit eller röd
  • 1 dl strösocker
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • Romsås
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 1 kruka dill

Inkokt lax med romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Klassiskt recept på inkokt lax där den får smak av en syrlig, söt och salt lag. Supergott!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster. Lägg laxen i en form.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast. Låt laxen svalna i lagen.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ner rom och eventuellt lite dill i gräddfilen. Servera laxen med potatis, dill, romsås. Och gärna en blandad sallad med många färger!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-24

Hej Göran! Det ska vara 1 tsk salt, och är nu inlagt i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Göran

2019-10-18

Hur mycket salt skall man ha?

Liknande recept

Spara recept

Grillad tonfisk med gurksalsa och sötpotatis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Queneller

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)