Inkokt lax med romsås

Betyg (1-5):
2.88 (8 betyg)

Klassiskt recept på inkokt lax där den får smak av en syrlig, söt och salt lag. Supergott!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vinäger vit eller röd
  • 1 dl strösocker
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • Romsås
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster. Lägg laxen i en form.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast. Låt laxen svalna i lagen.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ner rom och eventuellt lite dill i gräddfilen. Servera laxen med potatis, dill, romsås. Och gärna en blandad sallad med många färger!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-24

Hej Göran! Det ska vara 1 tsk salt, och är nu inlagt i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Göran

2019-10-18

Hur mycket salt skall man ha?

Liknande recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Grillad tonfisk med gurksalsa och sötpotatis

(1)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Grillad makrill med kapriscitronette

(7)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(5)

Laxpudding med gravad lax

(48)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vinäger vit eller röd
  • 1 dl strösocker
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • Romsås
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 1 kruka dill

Inkokt lax med romsås

Betyg (1-5):
2.88 (8 betyg)

Klassiskt recept på inkokt lax där den får smak av en syrlig, söt och salt lag. Supergott!

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster. Lägg laxen i en form.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast. Låt laxen svalna i lagen.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ner rom och eventuellt lite dill i gräddfilen. Servera laxen med potatis, dill, romsås. Och gärna en blandad sallad med många färger!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-24

Hej Göran! Det ska vara 1 tsk salt, och är nu inlagt i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Göran

2019-10-18

Hur mycket salt skall man ha?

Liknande recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Grillad tonfisk med gurksalsa och sötpotatis

(1)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Grillad makrill med kapriscitronette

(7)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(5)

Laxpudding med gravad lax

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies