Indisk kycklinggryta med gult ris
  • Tid 40 min

Indisk kycklinggryta med gult ris

4.29 (17 betyg)

En snabb väg till indiska smaker där riset har huvudrollen.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 24

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g delade kycklingfiléer eller lårfilé
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 0.5 dl mango chutney
  • 4 dl yoghurt (10%)
Kryddpasta:
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
Gult ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 5 nejlikor
  • 7 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 1.5 dl russin
  • 2 dl skalad torrostad mandel
  • 1 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med riset. Stek ris, lök, vitlök och gurkmeja i smör i en kastrull tills allt är gult. Tillsätt mortlad kardemumma och nejlika. Häll på vatten och salta. Låt sjuda under lock 10 min.

Kryddpasta

  1. 1

    Blanda ingredienserna till kryddpastan och vänd runt med kyckling och lök.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med olja och stek på medelvärme ca 10 min, rör om då och då.

  3. 3

    Sänk värmen och vänd ner mango chutney och yoghurt. Tänk på att yoghurt lätt kan skära sig om den kokar.

  4. 4

    Vänd runt riset med russin, mandel och persilja. Servera med kycklingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du vill ta en genväg använd färdig kryddblandning Chicken masala.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kenneth

    En underbar god maträtt den kommer jag att laga fler gånger.

  • Inger

    Mycket god gryta som uppskattades t.o.m av kräsna barn.Grytan hade en strykande åtgång.

  • Susanne

    Super god, gillades av alla i familjen.

  • Suz

    Jättegott. Äntligen hittat recept på gott kardemummaris :-)

Visa fler