Indisk gryta med rostad mandel

Indisk gryta med rostad mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Indisk vegetarisk gryta med lök, ingefära, kokosgrädde och blomkål. Recept ur kokboken: Mitt indiska liv av Malin Mendel.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 2 msk kokosolja eller rapsolja
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2.5 dl kokosgrädde
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 blomkålshuvud, i buketter
  • 2 dl mandelspån
  • Topping
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 dl curryblad
  • 2 hela torkade chili / 1 tsk chiliflakes
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • ris och papadums

Gör så här

  1. Fräs senapsfröna i olja i en gryta tills de börjar poppa. Tillsätt lök, ingefära och chili.
  2. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt gurkmejan och stek någon minut till.
  3. Häll i kokosgrädde, vatten och salt. Lägg i blomkålen och låt sjuda tills den börjar bli mjuk, 5–10 min.
  4. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna till fin färg.

Topping

  1. Hetta upp olja i en liten stekpanna eller kastrull, lägg i senapsfröna och fräs tills poppande ljud. Lägg i chili och ev curryblad. Fräs ytterligare någon minut utan att det bränns. Häll oljan över grytan.
  2. Riv över citronskal och rör om. Smaka av med salt och peppar. Toppa grytan med mandelspån och servera med ris och papadums.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Indisk gryta med rostad mandel
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 msk kokosolja eller rapsolja
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2.5 dl kokosgrädde
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 blomkålshuvud, i buketter
  • 2 dl mandelspån
  • Topping
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 dl curryblad
  • 2 hela torkade chili / 1 tsk chiliflakes
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • ris och papadums

Indisk gryta med rostad mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Indisk vegetarisk gryta med lök, ingefära, kokosgrädde och blomkål. Recept ur kokboken: Mitt indiska liv av Malin Mendel.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs senapsfröna i olja i en gryta tills de börjar poppa. Tillsätt lök, ingefära och chili.
  2. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt gurkmejan och stek någon minut till.
  3. Häll i kokosgrädde, vatten och salt. Lägg i blomkålen och låt sjuda tills den börjar bli mjuk, 5–10 min.
  4. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna till fin färg.

Topping

  1. Hetta upp olja i en liten stekpanna eller kastrull, lägg i senapsfröna och fräs tills poppande ljud. Lägg i chili och ev curryblad. Fräs ytterligare någon minut utan att det bränns. Häll oljan över grytan.
  2. Riv över citronskal och rör om. Smaka av med salt och peppar. Toppa grytan med mandelspån och servera med ris och papadums.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!