Indisk fisksoppa
  • Tid 20 min

Indisk fisksoppa

4.26 (19 betyg)

Fisksoppa med varma indiska smaker.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 burkar kokosmjölk (a 400 ml)
  • 2 dl vatten
  • 500 g broccoli i buketter
  • 500 g lax i bitar
  • 1 tsk salt
  • ev 0,5 strimlad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en kastrull. Stek lök och vitlök med kryddorna under omrörning tills löken är mjuk. Häll i kokosmjölk och vatten, låt sjuda ca 10 min.

  2. 2

    Lägg ner broccoli och lax. Låt sjuda under lock 3–5 min. Smaka av med salt och servera med strimlad chili.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Manne

    Jättegott och lätt att göra. Lägg en klick Creme Fraiche i tallriken så blir det fylligt och lite mildare.

  • inger

    Supergod! Och otroligt snabb och lättgjord. 5p/5!

  • Matte

    Det här var riktigt gott!

  • Susanna

    Helt okay. Använde enbart en burk kokosmjölk (tyckte den blev "söt" nock av en burk) och ersatte andra burken med 2 dl grädde. Broccolin hade blivit dålig så jag slängde i morotsstavar istället. Ersatte laxen med Coops torskfile. 3/5 ger jag

Visa fler