Indisk färsgryta med havreris

Indisk färsgryta med havreris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Recept på vardagsmiddag med mycket smak! En mustig och god gryta med indiska kryddor, färs, körsbärstomater, kikärter och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 4 dl havreris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk garam masala
  • 1 krm malen gurkmeja eller curry
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm chiliflakes
  • 500 g köttfärs
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 330 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta kikärtor, sköljda, på burk (bruttovikt)
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en gryta, stek lök, vitlök och kryddor några min, utan att det får färg.
  3. Tillsätt färsen, fräs någon minut under omrörning. Tillsätt tomater, ketchup och buljong. Koka 5 min.
  4. Tillsätt kokosmjölken och koka ytterligare ca 5 min. Vänd ner kikärterna i grytan och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med havreris.

Tips

Grytan går utmärkt att göra på vegetarisk färs.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-08

Vad kul, Mikaela, vi ser fram emot att höra recensionen sedan!

Mikaela

2022-06-07

Detta ska jag testa. Får dock hoppa lite så jag kan ha så hela familjen kan äta. Men låter jätte gott, lovar meddela resultat sen.

Checkbox Coop

2022-03-11

Det går bra att krydda på mer efter egen smak!

Emmy

2022-03-10

Det måste stå fel kryddmängder i receptet. Jag tog 1 tsk istället för 1 krm av ingefära, curry och chiliflakes. Och du var det mycket gott!

Checkbox Coop

2022-03-01

Hej på er, vi hade råkat skriva in mängden vatten som havreriset skulle kokas i. Nu har vi tagit bort det, för i själva färsgrytan ska det inte vara något vatten. Hoppas ni provar receptet igen - utan vatten! Lycka till!

Malena

2022-02-27

Håller med Eva hur rätten blev. Mer som en soppa och inte så smakrik som indisk mat brukar vara. Vi hade i en hel matsked garam masala och vi hade 3 dl mindre mängd vatten.

Checkbox Coop

2022-02-25

Bra tips, Aila!

Aila

2022-02-24

Fräste lite tomatpuré i stället för ketshup.

Ewa Ternesten Hasseus

2022-02-24

Det blev inte alls som på bilden. Den blev lös mer som en soppa. Ang kryddningen, nästan helt smaklös! Har ni skrivit fel på mängden? Jag äter aldrig stark mat men det här var smaklöst.

Indisk färsgryta med havreris
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 dl havreris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk garam masala
  • 1 krm malen gurkmeja eller curry
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm chiliflakes
  • 500 g köttfärs
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 330 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta kikärtor, sköljda, på burk (bruttovikt)
  • salt och nymalen svartpeppar

Indisk färsgryta med havreris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Recept på vardagsmiddag med mycket smak! En mustig och god gryta med indiska kryddor, färs, körsbärstomater, kikärter och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en gryta, stek lök, vitlök och kryddor några min, utan att det får färg.
  3. Tillsätt färsen, fräs någon minut under omrörning. Tillsätt tomater, ketchup och buljong. Koka 5 min.
  4. Tillsätt kokosmjölken och koka ytterligare ca 5 min. Vänd ner kikärterna i grytan och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med havreris.

Tips

Grytan går utmärkt att göra på vegetarisk färs.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-08

Vad kul, Mikaela, vi ser fram emot att höra recensionen sedan!

Mikaela

2022-06-07

Detta ska jag testa. Får dock hoppa lite så jag kan ha så hela familjen kan äta. Men låter jätte gott, lovar meddela resultat sen.

Checkbox Coop

2022-03-11

Det går bra att krydda på mer efter egen smak!

Emmy

2022-03-10

Det måste stå fel kryddmängder i receptet. Jag tog 1 tsk istället för 1 krm av ingefära, curry och chiliflakes. Och du var det mycket gott!

Checkbox Coop

2022-03-01

Hej på er, vi hade råkat skriva in mängden vatten som havreriset skulle kokas i. Nu har vi tagit bort det, för i själva färsgrytan ska det inte vara något vatten. Hoppas ni provar receptet igen - utan vatten! Lycka till!

Malena

2022-02-27

Håller med Eva hur rätten blev. Mer som en soppa och inte så smakrik som indisk mat brukar vara. Vi hade i en hel matsked garam masala och vi hade 3 dl mindre mängd vatten.

Checkbox Coop

2022-02-25

Bra tips, Aila!

Aila

2022-02-24

Fräste lite tomatpuré i stället för ketshup.

Ewa Ternesten Hasseus

2022-02-24

Det blev inte alls som på bilden. Den blev lös mer som en soppa. Ang kryddningen, nästan helt smaklös! Har ni skrivit fel på mängden? Jag äter aldrig stark mat men det här var smaklöst.