Indisk couscouspytt med lammkorv

Betyg (1-5):
3 (22 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 3 dl couscous
  • 3 lammkorvar, slantade
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kryddnejlika, mald
  • 0.5 tsk kardemumma, mald
  • 1 dl russin
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 st citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl persilja, eventuellt
  • salt
  • Till servering:
  • ajvar relish och yoghurt

Gör så här

  1. Laga couscous enligt anvisning på förpackningen. Häll upp i en bunke.
  2. Stek korvslantarna 2 min i riktigt het stekpanna i 1 msk olja. Rör då och då. Lägg åt sidan.
  3. Värm stekpannan igen med resten av oljan. Stek löken med kryddorna tills löken är mjuk. Tillsätt couscous, russin och pumpakärnor. Rör om. Vänd ner korven och smaka av med citron och salt. Toppa ev med persilja.
  4. Servera med Ajvar och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Phil

2015-08-31

Lite tråkigt och funkar inte med ajvar till den. Kan förbättras med garam masala i maten, sedan hackat mynta och spiskummin i yoghurten.

Elin

2014-12-16

Mycket god och enkel mat som passar utmärkt att göra mycket av så att man får matlådor! :)

Liknande recept

Vegansk korv med saffransbulgur - Beyond Sausage

(3)

Lammkorv med couscous och raita

(6)

Korvspett på quinoabädd

(8)

Het korvgryta med couscous

(34)

Couscous med grillsmak och chorizo

(5)

Korv Stroganoff

(333)

Currybulgur med kryddig korv

(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl couscous
  • 3 lammkorvar, slantade
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kryddnejlika, mald
  • 0.5 tsk kardemumma, mald
  • 1 dl russin
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 st citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl persilja, eventuellt
  • salt
  • Till servering:
  • ajvar relish och yoghurt

Indisk couscouspytt med lammkorv

Betyg (1-5):
3 (22 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Laga couscous enligt anvisning på förpackningen. Häll upp i en bunke.
  2. Stek korvslantarna 2 min i riktigt het stekpanna i 1 msk olja. Rör då och då. Lägg åt sidan.
  3. Värm stekpannan igen med resten av oljan. Stek löken med kryddorna tills löken är mjuk. Tillsätt couscous, russin och pumpakärnor. Rör om. Vänd ner korven och smaka av med citron och salt. Toppa ev med persilja.
  4. Servera med Ajvar och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Phil

2015-08-31

Lite tråkigt och funkar inte med ajvar till den. Kan förbättras med garam masala i maten, sedan hackat mynta och spiskummin i yoghurten.

Elin

2014-12-16

Mycket god och enkel mat som passar utmärkt att göra mycket av så att man får matlådor! :)

Liknande recept

Vegansk korv med saffransbulgur - Beyond Sausage

(3)

Lammkorv med couscous och raita

(6)

Korvspett på quinoabädd

(8)

Het korvgryta med couscous

(34)

Couscous med grillsmak och chorizo

(5)

Korv Stroganoff

(333)

Currybulgur med kryddig korv

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies