Indirekt grillad lax

Betyg (1-5):
2.84 (56 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1.8 kg laxsida med skinn
  • Glaze:
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad chili
  • 0.5 dl chipotlepasta
  • 2 msk japansk soja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen i en form, gärna samma storlek som laxen. Lägg ner laxen med skinnsidan upp. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst en timme, gärna längre.
  2. Ta upp laxen och grilla med skinnsidan nedåt i folie med indirekt grillning i cirka 25 minuter, tills laxen är genomstekt. När kärntemperaturen är 52 grader är laxen klar.

Indirekt grillning

  1. Med indirekt grillning grillar du under lock, utan kol direkt under det som grillas. Där placeras i stället en droppskål, som fångar upp fett och köttsafter, medan kolen läggs runt omkring och ger värme och smak.
  2. De flesta sojor är glutenfria, men det finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Blomkåls- Jansson

(96)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Laxtaco

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Inlagd sill

(15)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1.8 kg laxsida med skinn
  • Glaze:
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad chili
  • 0.5 dl chipotlepasta
  • 2 msk japansk soja

Indirekt grillad lax

Betyg (1-5):
2.84 (56 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen i en form, gärna samma storlek som laxen. Lägg ner laxen med skinnsidan upp. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst en timme, gärna längre.
  2. Ta upp laxen och grilla med skinnsidan nedåt i folie med indirekt grillning i cirka 25 minuter, tills laxen är genomstekt. När kärntemperaturen är 52 grader är laxen klar.

Indirekt grillning

  1. Med indirekt grillning grillar du under lock, utan kol direkt under det som grillas. Där placeras i stället en droppskål, som fångar upp fett och köttsafter, medan kolen läggs runt omkring och ger värme och smak.
  2. De flesta sojor är glutenfria, men det finns ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Blomkåls- Jansson

(96)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Laxtaco

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Inlagd sill

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies