Indias kryddiga kyckling med fänkålssallad

Indias kryddiga kyckling med fänkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den här rätten är döpt efter Amelias barnbarn, India, som älskar den. Recept av Amelia Adamo.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 1 hel kyckling (1,5-2 kg)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Fänkålssallad:
  • 1 stor fänkål
  • 0.5 citron
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela varje halva i tre delar, dvs vinge, bröst och lår. Dra loss skinnet på de bitar där det går. Salta.
  2. Blanda alla torra kryddor med vitlök, citron och olja. Massera in kryddorna i kycklingdelarna.
  3. Sätt ugnen på 150°. Fördela kycklingbitarna på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 1 ½ timme, till en innertemperatur på 75° vid lårbenet.
  4. Skär fänkålen supertunt, gärna med mandolin. Vänd runt med citronsaft och olja och smaka av med salt. Servera kycklingen med ris och fänkålssallad.

Tips

För ännu mer smak, låt kycklingen marinera i kylen under natten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Indias kryddiga kyckling med fänkålssallad
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 hel kyckling (1,5-2 kg)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Fänkålssallad:
  • 1 stor fänkål
  • 0.5 citron
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Indias kryddiga kyckling med fänkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den här rätten är döpt efter Amelias barnbarn, India, som älskar den. Recept av Amelia Adamo.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela varje halva i tre delar, dvs vinge, bröst och lår. Dra loss skinnet på de bitar där det går. Salta.
  2. Blanda alla torra kryddor med vitlök, citron och olja. Massera in kryddorna i kycklingdelarna.
  3. Sätt ugnen på 150°. Fördela kycklingbitarna på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 1 ½ timme, till en innertemperatur på 75° vid lårbenet.
  4. Skär fänkålen supertunt, gärna med mandolin. Vänd runt med citronsaft och olja och smaka av med salt. Servera kycklingen med ris och fänkålssallad.

Tips

För ännu mer smak, låt kycklingen marinera i kylen under natten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!