Indias kryddiga kyckling med fänkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den här rätten är döpt efter Amelias barnbarn, India, som älskar den.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hel kyckling (1,5-2 kg)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Fänkålssallad:
  • 1 stor fänkål
  • 0.5 citron
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela varje halva i tre delar, dvs vinge, bröst och lår. Dra loss skinnet på de bitar där det går. Salta.
  2. Blanda alla torra kryddor med vitlök, citron och olja. Massera in kryddorna i kycklingdelarna.
  3. Sätt ugnen på 150°. Fördela kycklingbitarna på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 1 ½ timme, till en innertemperatur på 75° vid lårbenet.
  4. Skär fänkålen supertunt, gärna med mandolin. Vänd runt med citronsaft och olja och smaka av med salt. Servera kycklingen med ris och fänkålssallad.

Tips

För ännu mer smak, låt kycklingen marinera i kylen under natten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 hel kyckling (1,5-2 kg)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Fänkålssallad:
  • 1 stor fänkål
  • 0.5 citron
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Indias kryddiga kyckling med fänkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Den här rätten är döpt efter Amelias barnbarn, India, som älskar den.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Dela varje halva i tre delar, dvs vinge, bröst och lår. Dra loss skinnet på de bitar där det går. Salta.
  2. Blanda alla torra kryddor med vitlök, citron och olja. Massera in kryddorna i kycklingdelarna.
  3. Sätt ugnen på 150°. Fördela kycklingbitarna på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 1 ½ timme, till en innertemperatur på 75° vid lårbenet.
  4. Skär fänkålen supertunt, gärna med mandolin. Vänd runt med citronsaft och olja och smaka av med salt. Servera kycklingen med ris och fänkålssallad.

Tips

För ännu mer smak, låt kycklingen marinera i kylen under natten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)