Hummus harvest bowl

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 10 min + tid att blötlägga och koka ärterna
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g torkade Gula ärtor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 70 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 tsk mald spiskummin
  • 1.5 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver eller cayennepeppar
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • grönsaker av olika slag och gott matigt bröd

Gör så här

  1. Lägg ärterna i en bunke med rikligt med kallt vatten. Låt stå i rumstemperatur minst 8 timmar.
  2. Häll av vattnet och koka ärterna mjuka i saltat vatten, kan ta över en timme.
  3. Mixa ärterna med resten av ingredienserna till en fluffig och krämig hummus. Servera med lättkokta grönsaker och nybakt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g torkade Gula ärtor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 70 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 tsk mald spiskummin
  • 1.5 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver eller cayennepeppar
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • grönsaker av olika slag och gott matigt bröd

Hummus harvest bowl

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 10 min + tid att blötlägga och koka ärterna
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ärterna i en bunke med rikligt med kallt vatten. Låt stå i rumstemperatur minst 8 timmar.
  2. Häll av vattnet och koka ärterna mjuka i saltat vatten, kan ta över en timme.
  3. Mixa ärterna med resten av ingredienserna till en fluffig och krämig hummus. Servera med lättkokta grönsaker och nybakt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies