Bönsallad med grillad tomat
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Bönsallad med grillad tomat

3.91 (11 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g körsbärstomater
  • 400 g kokta, stora vita bönor
  • 80 g babyspenat, eller rucola
  • 0.5 dl grovhackad färsk basilika
Vinägrett:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg tomaterna på grillen och låt dem bli lite mosiga, 5-10 minuter. Det går också bra att ställa dem i ugnen på 200° cirka 20 minuter. Dela dem eventuellt. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.

  2. 2

    Rör ihop vinägretten. Blanda bönor, babyspenat eller rucola, basilika och vinägrett. Vänd ner tomaterna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar