Bulgur med gurka och mynta

Bulgur med gurka och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Bulgursallad med mynta, gurka och grön sparris

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 gurka, i stavar
  • 1 kruka färsk mynta, strimlad
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Koka bulgurn i buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Stek sparrisen i olja i riktigt het panna ca 3 min. Skär i mindre bitar. Slunga runt löken så den blir lätt glansig och mjuk i samma panna, ca 1 minut.
  3. Blanda varsamt ihop alla ingredienser och smaka av med salt.

Servering

Komplettera med tex: Grillat kött, stekt kycklingfilé eller quornfilé.
Bulgur med gurka och mynta
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 gurka, i stavar
  • 1 kruka färsk mynta, strimlad
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • salt

Bulgur med gurka och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Bulgursallad med mynta, gurka och grön sparris

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka bulgurn i buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Stek sparrisen i olja i riktigt het panna ca 3 min. Skär i mindre bitar. Slunga runt löken så den blir lätt glansig och mjuk i samma panna, ca 1 minut.
  3. Blanda varsamt ihop alla ingredienser och smaka av med salt.

Servering

Komplettera med tex: Grillat kött, stekt kycklingfilé eller quornfilé.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!