Bulgur med gurka och mynta
Bulgur med gurka och mynta
  • Tid 30 min

Bulgur med gurka och mynta

5 (1 betyg)

Bulgursallad med mynta, gurka och grön sparris

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 gurka, i stavar
  • 1 kruka färsk mynta, strimlad
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka bulgurn i buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.

  2. 2

    Stek sparrisen i olja i riktigt het panna ca 3 min. Skär i mindre bitar. Slunga runt löken så den blir lätt glansig och mjuk i samma panna, ca 1 minut.

  3. 3

    Blanda varsamt ihop alla ingredienser och smaka av med salt.

Servering

Komplettera med tex: Grillat kött, stekt kycklingfilé eller quornfilé.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar