Hummersoppa med hummertoast och citronaioli

Betyg (1-5):
2.81 (16 betyg)

Gräddig skaldjurssoppa med en skvätt vin och konjak. Servera hummerstjärtarna på en frasig toast vid sidan om.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (28)
  • 2 kokta humrar, skal och kött från klorna till soppan, stjärtarna till toasten
  • Hummersoppa:
  • 1 msk rapsolja
  • 40 g skalad rotselleri, i små bitar
  • 1 skalad morot, i små bitar
  • 250 g ansad fänkål, i bitar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk konjak
  • 1 dl vitt vin
  • 8 st pepparkorn
  • vatten
  • 2 dl visp- eller mellangrädde
  • 10 st hela espressobönor, kan uteslutas
  • 0.5 krm peppar
  • 100 g osaltat smör
  • 1 salladslök, i tunna skivor
  • Citronaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk citron, pressad saft
  • 1.5 dl rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 krm vitpeppar
  • Hummertoast:
  • 1 msk olivolja, smaksatt med citron
  • 0.5 krm peppar (efter smak)
  • 1 ciabatta, skuren i cm-tjocka skivor, delade på mitten
  • 0.5 msk olivolja
  • 70 g sallad, t ex maché, mangold eller mizuna

Gör så här

  1. Dra loss hummerstjärten, knäck klorna och lederna och plocka ur köttet. Lägg köttet i kyl. Spara skalet och klorna till soppan och stjärtarna till toasten.

Hummersoppa

  1. Krossa skalen. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs skalen några minuter på hög värme. Tillsätt rotsakerna, fänkålen, vitlöken och tomatpurén, rör om väl och fräs ytterligare några minuter. <br> Häll över konjaken. Flambera skalen genom att tända på konjaken med tändsticka. <br>Tillsätt vin och pepparkorn. Häll i vatten så att det täcker. Koka upp och låt sjuda 15 minuter. Dra av från värmen och låt stå cirka 1 timme. <br> Sila buljongen. Koka upp och skumma av den. Tillsätt grädden. Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt eventuellt kaffebönor. Dra av från värmen. Låt dra cirka 10 minuter.<br>Sila bort kaffebönorna. <br>Hit kan du förbereda dagen innan. Förvara soppan i kyl.

Citronaioli

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur.<br>Vispa gulorna, senapen och den pressade citronen. Vispa ner oljan i en tunn stråle i ägg blandningen tills den börjar tjockna. <br>Tillsätt vitlöken och citronskalet . Smaka av med salt och peppar.

Hummertoast

  1. Klyv hummerstjärtarna. Ta bort tarmen. Pensla hummerköttet med citron-olivoljan. Salta och peppra lite. Stek brödskivorna gyllene i lite olivolja. <br>Lägg ihop toasten just före servering med en brödskiva i botten, lite plocksallad, hummerköttet och citronaiolin. Avsluta med en brödskiva.<br>

Servering

  1. Koka upp soppan. Tillsätt smöret i bitar och mixa soppan skummig med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. <br>Häll upp soppan i varma tallrikar. Garnera med hummerklorna och lite salladslök. <br>Servera med hummertoasten vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Räkcurry med citrongräs

(10)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Pasta vongole

(13)

Grillade risspett med dippsås

(0)
28 st
  • Ingredienser (28)
  • 2 kokta humrar, skal och kött från klorna till soppan, stjärtarna till toasten
  • Hummersoppa:
  • 1 msk rapsolja
  • 40 g skalad rotselleri, i små bitar
  • 1 skalad morot, i små bitar
  • 250 g ansad fänkål, i bitar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk konjak
  • 1 dl vitt vin
  • 8 st pepparkorn
  • vatten
  • 2 dl visp- eller mellangrädde
  • 10 st hela espressobönor, kan uteslutas
  • 0.5 krm peppar
  • 100 g osaltat smör
  • 1 salladslök, i tunna skivor
  • Citronaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk citron, pressad saft
  • 1.5 dl rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 krm vitpeppar
  • Hummertoast:
  • 1 msk olivolja, smaksatt med citron
  • 0.5 krm peppar (efter smak)
  • 1 ciabatta, skuren i cm-tjocka skivor, delade på mitten
  • 0.5 msk olivolja
  • 70 g sallad, t ex maché, mangold eller mizuna

Hummersoppa med hummertoast och citronaioli

Betyg (1-5):
2.81 (16 betyg)

Gräddig skaldjurssoppa med en skvätt vin och konjak. Servera hummerstjärtarna på en frasig toast vid sidan om.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra loss hummerstjärten, knäck klorna och lederna och plocka ur köttet. Lägg köttet i kyl. Spara skalet och klorna till soppan och stjärtarna till toasten.

Hummersoppa

  1. Krossa skalen. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs skalen några minuter på hög värme. Tillsätt rotsakerna, fänkålen, vitlöken och tomatpurén, rör om väl och fräs ytterligare några minuter. <br> Häll över konjaken. Flambera skalen genom att tända på konjaken med tändsticka. <br>Tillsätt vin och pepparkorn. Häll i vatten så att det täcker. Koka upp och låt sjuda 15 minuter. Dra av från värmen och låt stå cirka 1 timme. <br> Sila buljongen. Koka upp och skumma av den. Tillsätt grädden. Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt eventuellt kaffebönor. Dra av från värmen. Låt dra cirka 10 minuter.<br>Sila bort kaffebönorna. <br>Hit kan du förbereda dagen innan. Förvara soppan i kyl.

Citronaioli

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur.<br>Vispa gulorna, senapen och den pressade citronen. Vispa ner oljan i en tunn stråle i ägg blandningen tills den börjar tjockna. <br>Tillsätt vitlöken och citronskalet . Smaka av med salt och peppar.

Hummertoast

  1. Klyv hummerstjärtarna. Ta bort tarmen. Pensla hummerköttet med citron-olivoljan. Salta och peppra lite. Stek brödskivorna gyllene i lite olivolja. <br>Lägg ihop toasten just före servering med en brödskiva i botten, lite plocksallad, hummerköttet och citronaiolin. Avsluta med en brödskiva.<br>

Servering

  1. Koka upp soppan. Tillsätt smöret i bitar och mixa soppan skummig med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. <br>Häll upp soppan i varma tallrikar. Garnera med hummerklorna och lite salladslök. <br>Servera med hummertoasten vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Räkcurry med citrongräs

(10)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Pasta vongole

(13)

Grillade risspett med dippsås

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies