Hummer med tre såser

Hummer med tre såser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Servera inte bara en utan tre såser till din hummer på nyårsafton! Saffran, brynt smör och örter smaksätter såserna.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 2 kokta färska hummer eller frysta
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • flingsalt
  • 0.5 dl strimlad persilja
  • bröd
  • Saffransaioli:
  • 1 äggula
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Brynt smörmajonnäs:
  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.75 dl neutral olja
  • 0.75 dl brynt smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • salt
  • Örtsås:
  • 2 dl blandade färska örter
  • 2 dl majonnäs
  • salt

Gör så här

  1. Saffransaioli: Vispa ihop ägg, saffran, cayennepeppar, senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med vitlök och salt.

Brynt smörmajonnäs:

  1. Bryn smör i en kastrull. Häll smöret i en skål med oljan och låt svalna till rumstemperatur. Vispa ihop ägg, senap och vinäger. Häll i smöroljan i en tunn stråle under vispning, till en tjock majonnäs. Vänd ner löken och smaka av med salt.

Örtsås:

  1. Mixa de färska örterna och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt.
  2. Dela humrarna på längden. Servera färska humrar som de är. Om de har varit frysta, låt dem rinna av på hushållspapper och stek sedan hastigt i torr, het stekpanna. Pensla de stekta med olja smaksatt med vitlök. Salta och strö över hackad persilja. Servera med bröd och såserna.

Tips

Alla ingredienserna till aiolin ska vara rumsvarma för ett bra resultat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-01-02

Räcker m 1tsk vitvinsvinäger till bryntsmör majonäsen. Bryn smöret tills det slutar ånga.

Hummer med tre såser
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 2 kokta färska hummer eller frysta
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • flingsalt
  • 0.5 dl strimlad persilja
  • bröd
  • Saffransaioli:
  • 1 äggula
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Brynt smörmajonnäs:
  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.75 dl neutral olja
  • 0.75 dl brynt smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • salt
  • Örtsås:
  • 2 dl blandade färska örter
  • 2 dl majonnäs
  • salt

Hummer med tre såser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Servera inte bara en utan tre såser till din hummer på nyårsafton! Saffran, brynt smör och örter smaksätter såserna.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Saffransaioli: Vispa ihop ägg, saffran, cayennepeppar, senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med vitlök och salt.

Brynt smörmajonnäs:

  1. Bryn smör i en kastrull. Häll smöret i en skål med oljan och låt svalna till rumstemperatur. Vispa ihop ägg, senap och vinäger. Häll i smöroljan i en tunn stråle under vispning, till en tjock majonnäs. Vänd ner löken och smaka av med salt.

Örtsås:

  1. Mixa de färska örterna och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt.
  2. Dela humrarna på längden. Servera färska humrar som de är. Om de har varit frysta, låt dem rinna av på hushållspapper och stek sedan hastigt i torr, het stekpanna. Pensla de stekta med olja smaksatt med vitlök. Salta och strö över hackad persilja. Servera med bröd och såserna.

Tips

Alla ingredienserna till aiolin ska vara rumsvarma för ett bra resultat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-01-02

Räcker m 1tsk vitvinsvinäger till bryntsmör majonäsen. Bryn smöret tills det slutar ånga.