Hummer med tre såser
  • Tid 25 min

Hummer med tre såser

4 (1 betyg)

Servera inte bara en utan tre såser till din hummer på nyårsafton! Saffran, brynt smör och örter smaksätter såserna.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 24

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kokta färska hummer eller frysta
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • flingsalt
  • 0.5 dl strimlad persilja
  • bröd
Saffransaioli:
  • 1 äggula
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
Brynt smörmajonnäs:
  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.75 dl neutral olja
  • 0.75 dl brynt smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • salt
Örtsås:
  • 2 dl blandade färska örter
  • 2 dl majonnäs
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Saffransaioli: Vispa ihop ägg, saffran, cayennepeppar, senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med vitlök och salt.

Brynt smörmajonnäs:

  1. 1

    Bryn smör i en kastrull. Häll smöret i en skål med oljan och låt svalna till rumstemperatur. Vispa ihop ägg, senap och vinäger. Häll i smöroljan i en tunn stråle under vispning, till en tjock majonnäs. Vänd ner löken och smaka av med salt.

Örtsås:

  1. 1

    Mixa de färska örterna och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt.

  2. 2

    Dela humrarna på längden. Servera färska humrar som de är. Om de har varit frysta, låt dem rinna av på hushållspapper och stek sedan hastigt i torr, het stekpanna. Pensla de stekta med olja smaksatt med vitlök. Salta och strö över hackad persilja. Servera med bröd och såserna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Alla ingredienserna till aiolin ska vara rumsvarma för ett bra resultat.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar