Höstgryta med svamp

Höstgryta med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Senap- och salviakryddad gryta med svamp, kyckling och bönor. Extra god att servera med rödbetor och matvete.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
  • 1 kg delar av kyckling, t ex lår
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g skogschampinjoner, i bitar
  • 250 g schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1.5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 200 g stora vita bönor på burk
  • 2 msk majsena
  • 3 msk vatten
  • 4 dl matvete eller -korn
  • 500 skalade rödbetor, i klyftor
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna i hälften av fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta. Salta och peppra. Stek svamp och hela lökar i resten av smöret och lägg i grytan. Tillsätt salvia, senap, fond och vatten. Låt sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, ca 30 minuter.
  2. Koka under tiden matvete- eller korn enligt anvisningen på förpackningen och rödbetsklyftorna mjuka i vatten.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda ut majsenan i lite vatten och rör ner den och bönorna i grytan. Koka ytterligare ca 3 minuter.
  4. Servera kycklingen med matvete eller -korn och rödbetorna smaksatta med lite flingsalt och olivolja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-02

Hej Bengt! Vitlöken ska stekas med svampen, i steg 1. Lycka till i köket!

Bengt

2019-11-27

Det framgår inte vad man ska göra med vitlöken? En annars väldigt god och mättande gryta.

Charlotte

2012-03-23

Den här kycklinggrytan gjorde jag för länge sedan, och den har blivit lite av en personlig favorit, för att inte tala om vad gästerna tycker om den; de slutar aldrig äta utav den ; ) Den är superb!

Höstgryta med svamp
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg delar av kyckling, t ex lår
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g skogschampinjoner, i bitar
  • 250 g schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1.5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 200 g stora vita bönor på burk
  • 2 msk majsena
  • 3 msk vatten
  • 4 dl matvete eller -korn
  • 500 skalade rödbetor, i klyftor
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja

Höstgryta med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Senap- och salviakryddad gryta med svamp, kyckling och bönor. Extra god att servera med rödbetor och matvete.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn kycklingdelarna i hälften av fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta. Salta och peppra. Stek svamp och hela lökar i resten av smöret och lägg i grytan. Tillsätt salvia, senap, fond och vatten. Låt sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, ca 30 minuter.
  2. Koka under tiden matvete- eller korn enligt anvisningen på förpackningen och rödbetsklyftorna mjuka i vatten.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda ut majsenan i lite vatten och rör ner den och bönorna i grytan. Koka ytterligare ca 3 minuter.
  4. Servera kycklingen med matvete eller -korn och rödbetorna smaksatta med lite flingsalt och olivolja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-02

Hej Bengt! Vitlöken ska stekas med svampen, i steg 1. Lycka till i köket!

Bengt

2019-11-27

Det framgår inte vad man ska göra med vitlöken? En annars väldigt god och mättande gryta.

Charlotte

2012-03-23

Den här kycklinggrytan gjorde jag för länge sedan, och den har blivit lite av en personlig favorit, för att inte tala om vad gästerna tycker om den; de slutar aldrig äta utav den ; ) Den är superb!