Höstgryta med högrev

Höstgryta med högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Härlig höstgryta gjord på högrev, öl, lök, kantareller, morötter och palsternackor. Serveras med potatismos och rårörda lingon.

Tillagningstid: 20 min + tid att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg högrev
  • ev maizena
  • 4 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 33 cl öl
  • 2 lagerblad
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • smör och neutral olja till stekning
  • 200 g kantareller
  • 2 gula lökar
  • 2 morot, i bitar
  • Till servering
  • potatismos
  • rårörda lingon
  • sockerärtor

Gör så här

  1. Skär köttet i stora grytbitar och löken i klyftor. Ansa svampen och dela de stora.
  2. Bryn köttet i smör och olja i en het gryta, några bitar i taget, och lägg på ett fat. Salta och peppra under stekning.
  3. Lägg i en klick smör till och stek svampen tills den vätskat av sig. Tillsätt löken och stek under omrörning en stund till.
  4. Tillsätt tomatpuré och vitlök och stek ytterligare ett par min.Lägg i morötter, palsternacka, lagerblad och kött. Häll i öl, fond och fyll på med vatten så det täcker.
  5. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 tim. Smaka avmed salt och peppar. Red ev av såsen med maizena.
  6. Servera grytan med potatismos, rårörda lingon och sockerärter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-06

Hej, tack för att ni uppmärksammade oss på att det hade trillat bort. Köttet ska tillsättas i steg 4, precis som ni gissade. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Ann-Sofie

2021-09-05

Antar att köttet ska i vid steg 4 troligtvis, men det är bara min gissning ☺️

Lillemor margareta

2021-09-03

Tänkte verkligen göra denna gryta idag! Men jag förstår ju att köttet ska i, men den som är novis: när ska köttet från fatet i ? Lillemor

Liknande recept

Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Lövbiff med marinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pastejfylld fläskfilé med svampsky

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lamm- och champinjonburgare

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pasta med champinjoner

Betyg
Betyg
(12)
Höstgryta med högrev
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg högrev
  • ev maizena
  • 4 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 33 cl öl
  • 2 lagerblad
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • smör och neutral olja till stekning
  • 200 g kantareller
  • 2 gula lökar
  • 2 morot, i bitar
  • Till servering
  • potatismos
  • rårörda lingon
  • sockerärtor

Höstgryta med högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Härlig höstgryta gjord på högrev, öl, lök, kantareller, morötter och palsternackor. Serveras med potatismos och rårörda lingon.

Tillagningstid: 20 min + tid att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i stora grytbitar och löken i klyftor. Ansa svampen och dela de stora.
  2. Bryn köttet i smör och olja i en het gryta, några bitar i taget, och lägg på ett fat. Salta och peppra under stekning.
  3. Lägg i en klick smör till och stek svampen tills den vätskat av sig. Tillsätt löken och stek under omrörning en stund till.
  4. Tillsätt tomatpuré och vitlök och stek ytterligare ett par min.Lägg i morötter, palsternacka, lagerblad och kött. Häll i öl, fond och fyll på med vatten så det täcker.
  5. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 tim. Smaka avmed salt och peppar. Red ev av såsen med maizena.
  6. Servera grytan med potatismos, rårörda lingon och sockerärter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-06

Hej, tack för att ni uppmärksammade oss på att det hade trillat bort. Köttet ska tillsättas i steg 4, precis som ni gissade. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Ann-Sofie

2021-09-05

Antar att köttet ska i vid steg 4 troligtvis, men det är bara min gissning ☺️

Lillemor margareta

2021-09-03

Tänkte verkligen göra denna gryta idag! Men jag förstår ju att köttet ska i, men den som är novis: när ska köttet från fatet i ? Lillemor

Liknande recept

Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Lövbiff med marinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pastejfylld fläskfilé med svampsky

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lamm- och champinjonburgare

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pasta med champinjoner

Betyg
Betyg
(12)