Höstgryta med högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Härlig höstgryta gjord på högrev, öl, lök, kantareller, morötter och palsternackor. Serveras med potatismos och rårörda lingon.

Tillagningstid: 20 min + tid att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg högrev
  • ev maizena
  • 4 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 33 cl öl
  • 2 lagerblad
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • smör och neutral olja till stekning
  • 200 g kantareller
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter, i bitar
  • Till servering
  • potatismos
  • rårörda lingon
  • sockerärtor

Gör så här

  1. Skär köttet i stora grytbitar och löken i klyftor. Ansa svampen och dela de stora.
  2. Bryn köttet i smör och olja i en het gryta, några bitar i taget, och lägg på ett fat. Salta och peppra under stekning.
  3. Lägg i en klick smör till och stek svampen tills den vätskat av sig. Tillsätt löken och stek under omrörning en stund till.
  4. Tillsätt tomatpuré och vitlök och stek ytterligare ett par min.Lägg i morötter, palsternacka, lagerblad och kött. Häll i öl, fond och fyll på med vatten så det täcker.
  5. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 tim. Smaka avmed salt och peppar. Red ev av såsen med maizena.
  6. Servera grytan med potatismos, rårörda lingon och sockerärter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-06

Hej, tack för att ni uppmärksammade oss på att det hade trillat bort. Köttet ska tillsättas i steg 4, precis som ni gissade. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Ann-Sofie

2021-09-05

Antar att köttet ska i vid steg 4 troligtvis, men det är bara min gissning ☺️

Lillemor margareta

2021-09-03

Tänkte verkligen göra denna gryta idag! Men jag förstår ju att köttet ska i, men den som är novis: när ska köttet från fatet i ? Lillemor

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(290)
Spara recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg högrev
  • ev maizena
  • 4 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 33 cl öl
  • 2 lagerblad
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • smör och neutral olja till stekning
  • 200 g kantareller
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter, i bitar
  • Till servering
  • potatismos
  • rårörda lingon
  • sockerärtor

Höstgryta med högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Härlig höstgryta gjord på högrev, öl, lök, kantareller, morötter och palsternackor. Serveras med potatismos och rårörda lingon.

Tillagningstid: 20 min + tid att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i stora grytbitar och löken i klyftor. Ansa svampen och dela de stora.
  2. Bryn köttet i smör och olja i en het gryta, några bitar i taget, och lägg på ett fat. Salta och peppra under stekning.
  3. Lägg i en klick smör till och stek svampen tills den vätskat av sig. Tillsätt löken och stek under omrörning en stund till.
  4. Tillsätt tomatpuré och vitlök och stek ytterligare ett par min.Lägg i morötter, palsternacka, lagerblad och kött. Häll i öl, fond och fyll på med vatten så det täcker.
  5. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 tim. Smaka avmed salt och peppar. Red ev av såsen med maizena.
  6. Servera grytan med potatismos, rårörda lingon och sockerärter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-06

Hej, tack för att ni uppmärksammade oss på att det hade trillat bort. Köttet ska tillsättas i steg 4, precis som ni gissade. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Ann-Sofie

2021-09-05

Antar att köttet ska i vid steg 4 troligtvis, men det är bara min gissning ☺️

Lillemor margareta

2021-09-03

Tänkte verkligen göra denna gryta idag! Men jag förstår ju att köttet ska i, men den som är novis: när ska köttet från fatet i ? Lillemor

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(290)
Spara recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)