Hollandaise över öppen eld

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
2,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 äggulor
  • 150 g smält avsvalnat smör
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Värm alla ingredienserna utom äggulor och smör i en kastrull. Vispa ner äggulorna och fortsätt vispa tills blandningen tjocknat. Dra eventuellt av kastrullen från glöden om det känns för varmt.
  2. Vispa när du tillsätter det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Såsen är klar när den är tjock och blank.

Tips

Om såsen börjar skära sig, tillsätt lite kallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tre såser till skaldjur

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffransaioli

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Änglamarks örtomelett

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brownies med kokos- och citrontäcke

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Tre såser till krabba

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägg med varm gubbröra

Betyg
Betyg
(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 äggulor
  • 150 g smält avsvalnat smör
  • 0.5 tsk salt

Hollandaise över öppen eld

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
2,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm alla ingredienserna utom äggulor och smör i en kastrull. Vispa ner äggulorna och fortsätt vispa tills blandningen tjocknat. Dra eventuellt av kastrullen från glöden om det känns för varmt.
  2. Vispa när du tillsätter det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Såsen är klar när den är tjock och blank.

Tips

Om såsen börjar skära sig, tillsätt lite kallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tre såser till skaldjur

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffransaioli

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Änglamarks örtomelett

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brownies med kokos- och citrontäcke

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Tre såser till krabba

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägg med varm gubbröra

Betyg
Betyg
(3)