För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hollandaise över öppen eld

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
2,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 äggulor
  • 150 g smält avsvalnat smör
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Värm alla ingredienserna utom äggulor och smör i en kastrull. Vispa ner äggulorna och fortsätt vispa tills blandningen tjocknat. Dra eventuellt av kastrullen från glöden om det känns för varmt.
  2. Vispa när du tillsätter det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Såsen är klar när den är tjock och blank.

Tips

Om såsen börjar skära sig, tillsätt lite kallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalva med brynt smör

(7)

Rökta räkor med två sorters aioli

(6)

Devil's eggs

(1)

Änglamarks örtomelett

(9)

Tre såser till skaldjur

(0)

Tre såser till krabba

(0)

Saffransaioli

(22)

Grillade tomater med basilikamajo

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 dl finhackad schalottenlök
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 äggulor
  • 150 g smält avsvalnat smör
  • 0.5 tsk salt

Hollandaise över öppen eld

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
2,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm alla ingredienserna utom äggulor och smör i en kastrull. Vispa ner äggulorna och fortsätt vispa tills blandningen tjocknat. Dra eventuellt av kastrullen från glöden om det känns för varmt.
  2. Vispa när du tillsätter det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Såsen är klar när den är tjock och blank.

Tips

Om såsen börjar skära sig, tillsätt lite kallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalva med brynt smör

(7)

Rökta räkor med två sorters aioli

(6)

Devil's eggs

(1)

Änglamarks örtomelett

(9)

Tre såser till skaldjur

(0)

Tre såser till krabba

(0)

Saffransaioli

(22)

Grillade tomater med basilikamajo

(4)