Högrevsburgare med fluffiga bröd

Betyg (1-5):
2.77 (39 betyg)

Hemlagade hamburgare med eget bröd är underbart goda.

Tillagningstid: 45 min + 30 min jästid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g nötfärs, gärna av högrev
  • Hamburgerbröd:
  • 15 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2.5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan till pensling
  • Till servering:
  • 100 g färskost
  • 1 kruka plocksallad
  • 1 skivad rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 4 msk senap
  • 1 dl inlagd jalapeño

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, socker och mjölk i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt mjöl och och smör och arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk minst 1 tim.
  2. Dela degen i 10 delar och forma runda bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk 30 min. Pensla bullarna med uppvispad äggula och grädda dem mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Låt svalna på galler under bakduk.

Biffar

  1. Forma snabbt 4 biffar av färsen. Arbeta inte färsen för länge, då blir burgarna lätt kompakta och hårda. Salta och peppra biffarna och stek dem i en grillpanna 1–2 min per sida.

Till servering

  1. Dela bröden och rosta insidan i pannan någon minut. Bygg burgare mellan bröden med färskost, hamburgare, grönsaker, senap och jalapenos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ew

2015-01-17

ew

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Klassisk lasagne

(64)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g nötfärs, gärna av högrev
  • Hamburgerbröd:
  • 15 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2.5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan till pensling
  • Till servering:
  • 100 g färskost
  • 1 kruka plocksallad
  • 1 skivad rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 4 msk senap
  • 1 dl inlagd jalapeño

Högrevsburgare med fluffiga bröd

Betyg (1-5):
2.77 (39 betyg)

Hemlagade hamburgare med eget bröd är underbart goda.

Tillagningstid: 45 min + 30 min jästid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, socker och mjölk i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt mjöl och och smör och arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk minst 1 tim.
  2. Dela degen i 10 delar och forma runda bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk 30 min. Pensla bullarna med uppvispad äggula och grädda dem mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Låt svalna på galler under bakduk.

Biffar

  1. Forma snabbt 4 biffar av färsen. Arbeta inte färsen för länge, då blir burgarna lätt kompakta och hårda. Salta och peppra biffarna och stek dem i en grillpanna 1–2 min per sida.

Till servering

  1. Dela bröden och rosta insidan i pannan någon minut. Bygg burgare mellan bröden med färskost, hamburgare, grönsaker, senap och jalapenos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ew

2015-01-17

ew

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Klassisk lasagne

(64)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies