Himmelskt god entrecote
  • Tid 25 min

Himmelskt god entrecote

3.41 (17 betyg)

Med rökspån i grillen blir entrecoten himmelskt god.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

10 portioner
  • 0.5 dl flingsalt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 kg entrecôte, 10 skivor
  • rökspån eller enris
  • 1 msk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra entrecoten.

  2. 2

    Tillsätt gärna blötlagda spån eller enris på grillglöden precis när du lägger på köttet. Lägg på locket.

  3. 3

    Grilla hastigt på varje sida till 42–45 graders innertemperatur. Efterstekningen fortsätter efter att du tagit köttet från glöden och gör att köttet kommer att få en sluttemperatur på 56–58 grader. Strö över flingsalt innan servering.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carina

    Värm lite creme fraich och smält ner en bit gorgonzola, tag av från värmen och rör i mer creme fraich. Ätes varm, ljummen eller kall.

  • Catharina

    Getostcreme funkar också.

  • Britta/Webbredaktionen

    Jag vet tyvärr inte, men tsatsiki passar nog bra.

  • Mari-Anne Ericson

    Vád är det för sås till rätten?