Himmelskt god entrecote

Himmelskt god entrecote

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Med rökspån i grillen blir entrecoten himmelskt god.

Tillagningstid: 25 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl flingsalt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 kg entrecôte, 10 skivor
  • rökspån eller enris
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Salta och peppra entrecoten.
  2. Tillsätt gärna blötlagda spån eller enris på grillglöden precis när du lägger på köttet. Lägg på locket.
  3. Grilla hastigt på varje sida till 42–45 graders innertemperatur. Efterstekningen fortsätter efter att du tagit köttet från glöden och gör att köttet kommer att få en sluttemperatur på 56–58 grader. Strö över flingsalt innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2012-05-21

Värm lite creme fraich och smält ner en bit gorgonzola, tag av från värmen och rör i mer creme fraich. Ätes varm, ljummen eller kall.

Catharina

2012-05-16

Getostcreme funkar också.

Coop

2012-04-18

Jag vet tyvärr inte, men tsatsiki passar nog bra.

Mari-Anne Ericson

2012-04-18

Vád är det för sås till rätten?

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Himmelskt god entrecote
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 0.5 dl flingsalt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 kg entrecôte, 10 skivor
  • rökspån eller enris
  • 1 msk flingsalt

Himmelskt god entrecote

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Med rökspån i grillen blir entrecoten himmelskt god.

Tillagningstid: 25 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra entrecoten.
  2. Tillsätt gärna blötlagda spån eller enris på grillglöden precis när du lägger på köttet. Lägg på locket.
  3. Grilla hastigt på varje sida till 42–45 graders innertemperatur. Efterstekningen fortsätter efter att du tagit köttet från glöden och gör att köttet kommer att få en sluttemperatur på 56–58 grader. Strö över flingsalt innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2012-05-21

Värm lite creme fraich och smält ner en bit gorgonzola, tag av från värmen och rör i mer creme fraich. Ätes varm, ljummen eller kall.

Catharina

2012-05-16

Getostcreme funkar också.

Coop

2012-04-18

Jag vet tyvärr inte, men tsatsiki passar nog bra.

Mari-Anne Ericson

2012-04-18

Vád är det för sås till rätten?

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)