Yakiniku

Yakiniku

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Entrecôte i tunna skivor som marineras i soja, mirin, sesamolja och ingefära. Serveras med ris och rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 25 min + ev 2 tim i frys och 5 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte, i bit
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk mirin
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 purjolök, tunt srimlad
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Gör så här

  1. Frys ev entrecôten i 1–2 tim. Skär det sen i tunna skivor. Behåll fettet som ger den goda smaken.
  2. Blanda soja, mirin, 2 msk socker, sesamolja, vitlök och ingefära. Vänd ner köttskivorna i blandningen och låt marinera i kylen minst 5 tim, gärna längre.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet i omgångar på hög värme under omrörning.
  5. Fräs sist på purjolöken och lägg tillbaka köttet i pannan. Smaka av med resten av sockret och ev mer soja. Servera köttet med ris och strö över sesamfrön.

Tips

Toppa med tunt skivad krispig purjolök.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-23

Hej Anders, sältan på olika sojasorter kan variera, men här har vi använt japansk soja.

Anders

2021-11-20

Extremt salt Troligen måste man välja en söt Japank soya och inte ICAs vanliga Japanska Soya. Valde att öka mängden marinad då kött mängden var störrre än receptet men detta kanske inte fungerar proportionellt? Blev helt klart en flopp

Jakob

2021-01-04

Jättegott! Funkar utmärkt med annat kött när det är tunt skuret och kraftigt marinerat.

Emmy

2020-12-03

Supergott! Vi hade även ångad broccoli till, smaksatt med lime och färsk ingefära till.

Birgitta

2020-11-09

Låter mycket gott. Kommer att prova receptet.Återkommer Hur det gick å smakade.

Yakiniku
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g entrecôte, i bit
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk mirin
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 purjolök, tunt srimlad
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Yakiniku

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Entrecôte i tunna skivor som marineras i soja, mirin, sesamolja och ingefära. Serveras med ris och rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 25 min + ev 2 tim i frys och 5 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Frys ev entrecôten i 1–2 tim. Skär det sen i tunna skivor. Behåll fettet som ger den goda smaken.
  2. Blanda soja, mirin, 2 msk socker, sesamolja, vitlök och ingefära. Vänd ner köttskivorna i blandningen och låt marinera i kylen minst 5 tim, gärna längre.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet i omgångar på hög värme under omrörning.
  5. Fräs sist på purjolöken och lägg tillbaka köttet i pannan. Smaka av med resten av sockret och ev mer soja. Servera köttet med ris och strö över sesamfrön.

Tips

Toppa med tunt skivad krispig purjolök.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-23

Hej Anders, sältan på olika sojasorter kan variera, men här har vi använt japansk soja.

Anders

2021-11-20

Extremt salt Troligen måste man välja en söt Japank soya och inte ICAs vanliga Japanska Soya. Valde att öka mängden marinad då kött mängden var störrre än receptet men detta kanske inte fungerar proportionellt? Blev helt klart en flopp

Jakob

2021-01-04

Jättegott! Funkar utmärkt med annat kött när det är tunt skuret och kraftigt marinerat.

Emmy

2020-12-03

Supergott! Vi hade även ångad broccoli till, smaksatt med lime och färsk ingefära till.

Birgitta

2020-11-09

Låter mycket gott. Kommer att prova receptet.Återkommer Hur det gick å smakade.