
Yakiniku
Entrecôte i tunna skivor som marineras i soja, mirin, sesamolja och ingefära. Serveras med ris och rostade sesamfrön.
- 500 g entrecôte, i bit
- 1 dl japansk soja
- 3 msk mirin
- 4 msk strösocker
- 1 tsk sesamolja
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 30 g färsk ingefära, finriven
- 1 msk rapsolja
- 0.5 purjolök, tunt srimlad
- Till servering
- 3 dl jasminris
- 2 msk torrostade sesamfrön
Gör så här
- Frys ev entrecôten i 1–2 tim. Skär det sen i tunna skivor. Behåll fettet som ger den goda smaken.
- Blanda soja, mirin, 2 msk socker, sesamolja, vitlök och ingefära. Vänd ner köttskivorna i blandningen och låt marinera i kylen minst 5 tim, gärna längre.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet i omgångar på hög värme under omrörning.
- Fräs sist på purjolöken och lägg tillbaka köttet i pannan. Smaka av med resten av sockret och ev mer soja. Servera köttet med ris och strö över sesamfrön.
Tips

Toppa med tunt skivad krispig purjolök.
Yakiniku
Entrecôte i tunna skivor som marineras i soja, mirin, sesamolja och ingefära. Serveras med ris och rostade sesamfrön.
Gör så här
- Frys ev entrecôten i 1–2 tim. Skär det sen i tunna skivor. Behåll fettet som ger den goda smaken.
- Blanda soja, mirin, 2 msk socker, sesamolja, vitlök och ingefära. Vänd ner köttskivorna i blandningen och låt marinera i kylen minst 5 tim, gärna längre.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet i omgångar på hög värme under omrörning.
- Fräs sist på purjolöken och lägg tillbaka köttet i pannan. Smaka av med resten av sockret och ev mer soja. Servera köttet med ris och strö över sesamfrön.
Tips

Toppa med tunt skivad krispig purjolök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-11-23
Hej Anders, sältan på olika sojasorter kan variera, men här har vi använt japansk soja.
2021-11-20
Extremt salt Troligen måste man välja en söt Japank soya och inte ICAs vanliga Japanska Soya. Valde att öka mängden marinad då kött mängden var störrre än receptet men detta kanske inte fungerar proportionellt? Blev helt klart en flopp
2021-01-04
Jättegott! Funkar utmärkt med annat kött när det är tunt skuret och kraftigt marinerat.
2020-12-03
Supergott! Vi hade även ångad broccoli till, smaksatt med lime och färsk ingefära till.
2020-11-09
Låter mycket gott. Kommer att prova receptet.Återkommer Hur det gick å smakade.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-11-23
Hej Anders, sältan på olika sojasorter kan variera, men här har vi använt japansk soja.
Anders
2021-11-20
Extremt salt Troligen måste man välja en söt Japank soya och inte ICAs vanliga Japanska Soya. Valde att öka mängden marinad då kött mängden var störrre än receptet men detta kanske inte fungerar proportionellt? Blev helt klart en flopp
Jakob
2021-01-04
Jättegott! Funkar utmärkt med annat kött när det är tunt skuret och kraftigt marinerat.
Emmy
2020-12-03
Supergott! Vi hade även ångad broccoli till, smaksatt med lime och färsk ingefära till.
Birgitta
2020-11-09
Låter mycket gott. Kommer att prova receptet.Återkommer Hur det gick å smakade.