Het vietnamesisk kyckling med böngroddar och stekt ägg
  • Tid 1 tim

Het vietnamesisk kyckling med böngroddar och stekt ägg

4.12 (25 betyg)

Tycker du om het mat ska du prova den här vietnamesiska kycklinggrytan med smak av bl a grön curry, ingefära och kokosmjölk.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk solrosolja eller majsolja
  • 1 msk färsk skalad, riven ingefära
  • 3 rivna vitlöksklyftor,
  • 2 msk grön currypasta
  • 600 g kycklingar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 grovt skivad gul lök
  • 2 morötter, i grova bitar
  • 2 citrongräs
  • 400 g kokosmjölk
Jasminris med böngroddar och stekt ägg:
  • 2 dl jasminris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk solrosolja eller majsolja
  • 2 dl böngroddar
  • fisksås, nam pla
  • 0.5 dl grovhackad thaibasilika
  • 2 lime, i bitar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en rymlig stek- eller traktörpanna. Fräs ingefära, vitlök och currypasta någon minut. Lägg i kycklingen och bryn dem runt om på hög värme. Salta och peppra. Tillsätt lök och morötter.

  2. 2

    Krossa den grova delen på citrongräsen med bredsidan av en kniv och lägg den i pannan. Häll på kokosmjölken och sjud under lock cirka 30 minuter.

Jasminris med böngroddar och stekt ägg

  1. 1

    Koka jasminriset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och häll i de ihopvispade äggen. Stek tills äggblandningen stelnat och vänd äggkakan. Skär eller klipp den i bitar.

  2. 2

    Häll det färdigkokta riset och böngroddarna i stekpannan tillsammans med äggbitarna. Fräs allt på hög värme och rör om då och då. Ta bort från värmen och smaksätt eventuellt med fisksås. Blanda i thaibasilika och garnera med limebitar.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kajsa

    Gott! Riset speciellt, det använder jag gärna till andra maträtter. En allt-i-allo ris- och grönsaksmix typ.