Het räkpasta med kokosmjölk
  • Tid 15 min

Het räkpasta med kokosmjölk

4.14 (7 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g bönpasta
  • 300 g skalade räkor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk kokosfett eller olivolja
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 0.5 msk sambal oelek
  • salt
  • 70 g babyspenat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt räkorna med finrivet skal (endast det gröna) och saft av lime. Fräs salladslök och vitlök i kokosfett eller olja någon minut. Häll i kokosmjölk och tillsätt sambal. Låt småputtra 3 min och vänd sedan ner räkorna. Strö ev över lite ljus redning om du vill ha en krämigare konsistens. Smaka av med salt och vänd runt med spenat och nykokt pasta.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pröva någon av alla nya sorter och varianter på bönpasta som nu finns i butiken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar