Hemgjord gnocchi

Betyg (1-5):
3.36 (14 betyg)

Imponera med hemgjord gnocchi och mustig tomatsås.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g kall kokt vinterpotatis av mjölig sort
  • 1.5 dl durumvetemjöl
  • 1 ägg, endast gulan
  • 2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • tomatsås
  • riven parmesanost
  • några basilikablad

Gör så här

  1. Blanda potatis med mjöl, äggula och salt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  2. Dela degen i fyra bitar. Rulla varje del till en fingertjock rulle. Dela varje rulle i 15 bitar, 2–3 centimeter. Använd en degskärare eller kniv.
  3. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme och lägg ner dem, några åt gången, i det kokande vattnet. När det flyter upp till ytan är de klara. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg på ett fat.
  4. Servera med hemlagad Tomatsås (se sidan 12 och coop.se), riven parmesanost och några färska basilikablad.

Tips

Stek gnocchin i en klick smör eller olivolja för att få en krispig yta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johannes

2012-04-18

Jättebra grundrecept! http://farbrorgron.blogspot.se/

J

2012-01-29

Recept på ostfri gnocchi.

Liknande recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g kall kokt vinterpotatis av mjölig sort
  • 1.5 dl durumvetemjöl
  • 1 ägg, endast gulan
  • 2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • tomatsås
  • riven parmesanost
  • några basilikablad

Hemgjord gnocchi

Betyg (1-5):
3.36 (14 betyg)

Imponera med hemgjord gnocchi och mustig tomatsås.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatis med mjöl, äggula och salt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  2. Dela degen i fyra bitar. Rulla varje del till en fingertjock rulle. Dela varje rulle i 15 bitar, 2–3 centimeter. Använd en degskärare eller kniv.
  3. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme och lägg ner dem, några åt gången, i det kokande vattnet. När det flyter upp till ytan är de klara. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg på ett fat.
  4. Servera med hemlagad Tomatsås (se sidan 12 och coop.se), riven parmesanost och några färska basilikablad.

Tips

Stek gnocchin i en klick smör eller olivolja för att få en krispig yta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johannes

2012-04-18

Jättebra grundrecept! http://farbrorgron.blogspot.se/

J

2012-01-29

Recept på ostfri gnocchi.

Liknande recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies