Helstekt oxfilé med tryffelsmör och rostad potatis

Betyg (1-5):
2.84 (80 betyg)

Vill du lyxa till det ordentligt? Här ryms både tryffel, oxfilé och rödskalig potatis.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Rostad potatis:
  • 800 g tvättad Coop Prima Cherie delikatesspotatis
  • 1 msk flingsalt
  • 3 msk olivolja
  • Oxfilé:
  • 600 g Coop Prima oxfilé
  • 2 msk smör, eventuellt
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 rosmarinkvistar
  • 2 msk Coop Prima olivolja
  • Tryffelsmör:
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 droppar tryffelolja eller 5 g riven tryffel
  • 1 dl hackad färsk körvel

Gör så här

  1. Lägg potatisen i en långpanna, salta och ringla över olja och ställ in i ugnen på 225 grader.
  2. Bryn köttet runt om på hög värme i en grill- eller stekpanna, i smör om du använder stekpanna. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnssäker form, lägg på rosmarin och ringla över olja.
  3. Sänk värmen till 150 grader och ställ in köttet ovanför potatisen. Stek köttet tills innertemperaturen är 55 grader.
  4. När köttet är klart, höj temperaturen till 225 grader och rosta potatisen färdigt i ugnen tills den är mjuk, totalt cirka 45 minuter. Rör om någon gång under tillagningen. Låt köttet vila 15 minuter innan du skär upp det.
  5. Blanda alla ingredienserna till tryffelsmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta Hansson

2014-01-02

det blev en jättegod nyårsmiddag. Aldrig ätit så god oxfilé tidigare. Hade hasselbackspotatis samt grönpepparsås med stänk av konjak till. Super. Stekte köttet till 58 gr

Britta/webbredaktionen

2014-01-02

Siffran efter omdömen säger hur många som betygsatt receptet. Alla lämnar inte ett skriftligt omdöme.

Ingela

2013-12-30

Samma fråga som ovan, hur tar man del av de andras omdömen????

Britta/Webbredaktionen

2013-01-02

Man kan antingen skriva en kommentar i rutan eller bara ge ett antal stjärnor och sedan klicka på Posta min kommentar.

Nyfiken

2012-12-31

Hur fan gör man för att se vad andras ombömen

Nisse

2012-12-31

vill se

Malin

2011-12-26

Nyår

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Bolognese

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Moussakagratäng

(36)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)
12 st
  • Rostad potatis:
  • 800 g tvättad Coop Prima Cherie delikatesspotatis
  • 1 msk flingsalt
  • 3 msk olivolja
  • Oxfilé:
  • 600 g Coop Prima oxfilé
  • 2 msk smör, eventuellt
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 rosmarinkvistar
  • 2 msk Coop Prima olivolja
  • Tryffelsmör:
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 droppar tryffelolja eller 5 g riven tryffel
  • 1 dl hackad färsk körvel

Helstekt oxfilé med tryffelsmör och rostad potatis

Betyg (1-5):
2.84 (80 betyg)

Vill du lyxa till det ordentligt? Här ryms både tryffel, oxfilé och rödskalig potatis.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg potatisen i en långpanna, salta och ringla över olja och ställ in i ugnen på 225 grader.
  2. Bryn köttet runt om på hög värme i en grill- eller stekpanna, i smör om du använder stekpanna. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnssäker form, lägg på rosmarin och ringla över olja.
  3. Sänk värmen till 150 grader och ställ in köttet ovanför potatisen. Stek köttet tills innertemperaturen är 55 grader.
  4. När köttet är klart, höj temperaturen till 225 grader och rosta potatisen färdigt i ugnen tills den är mjuk, totalt cirka 45 minuter. Rör om någon gång under tillagningen. Låt köttet vila 15 minuter innan du skär upp det.
  5. Blanda alla ingredienserna till tryffelsmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta Hansson

2014-01-02

det blev en jättegod nyårsmiddag. Aldrig ätit så god oxfilé tidigare. Hade hasselbackspotatis samt grönpepparsås med stänk av konjak till. Super. Stekte köttet till 58 gr

Britta/webbredaktionen

2014-01-02

Siffran efter omdömen säger hur många som betygsatt receptet. Alla lämnar inte ett skriftligt omdöme.

Ingela

2013-12-30

Samma fråga som ovan, hur tar man del av de andras omdömen????

Britta/Webbredaktionen

2013-01-02

Man kan antingen skriva en kommentar i rutan eller bara ge ett antal stjärnor och sedan klicka på Posta min kommentar.

Nyfiken

2012-12-31

Hur fan gör man för att se vad andras ombömen

Nisse

2012-12-31

vill se

Malin

2011-12-26

Nyår

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Bolognese

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Moussakagratäng

(36)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies