Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Fira in det nya året med en Lyxig helstekt oxfilé och en fantsatiskt smakrik spenat-och chèvrelasagne, Supergott!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:150-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (26)
  • 800 g oxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 500 g körsbärstomater på kvist
  • timjan, till garnering
  • Spenat- och chèvrelasagne
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g chèvre, smulad
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 2 grillade paprikor, röda, i bitar
  • 1.5 dl riven ost
  • Madeirasås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl madeira, halvtorr
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc. oxfond
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 1 msk maizena mörk redning
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Madeirasås: Fräs löken mjuk i smör. Häll på madeira, vatten, fond och soja. Låt sjuda ca 15 min. Mixa såsen slät med stavmixer. Red av såsen med maizena och vispa ner smöret strax före servering.

Oxfilé:

  1. Putsa oxfilén och krydda runtom med salt och peppar. Stek köttet runtom i smör till fin färg. Lägg köttet i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen på 150° till en innertemperatur på 55ᵒ, ca 25 min. Lägg in tomaterna (gärna med kvisten kvar) bredvid köttet och rosta tills de är mjuka. Låt köttet vila innan det skärs upp i skivor.

Lasagne:

  1. Öka ugnstemperaturen till 200°. Pressa lätt vätskan ur spenaten. Fräs purjolök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Tillsätt spenat, salt och peppar och stek någon minut till. Vispa ihop mjölk, creme fraiche och chèvre.
  2. Varva lasagneplattorna med spenatblandning, chèvreblandning och paprika i en ugnsform. Toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen tills lasagnen har fin färg, ca 25 min.
  3. Servera oxfilén med madeirasås, lasagne och ugnsrostade tomater. Garnera med timjan.

Tips

Använd färdiggrillade paprikor på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Dagobertare extra allt

(5)

Godaste köttbullarna

(0)

Köttbullar med chèvre

(0)
26 st
  • Ingredienser (26)
  • 800 g oxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 500 g körsbärstomater på kvist
  • timjan, till garnering
  • Spenat- och chèvrelasagne
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g chèvre, smulad
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 2 grillade paprikor, röda, i bitar
  • 1.5 dl riven ost
  • Madeirasås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl madeira, halvtorr
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc. oxfond
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 1 msk maizena mörk redning
  • 50 g smör

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Fira in det nya året med en Lyxig helstekt oxfilé och en fantsatiskt smakrik spenat-och chèvrelasagne, Supergott!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:150-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Madeirasås: Fräs löken mjuk i smör. Häll på madeira, vatten, fond och soja. Låt sjuda ca 15 min. Mixa såsen slät med stavmixer. Red av såsen med maizena och vispa ner smöret strax före servering.

Oxfilé:

  1. Putsa oxfilén och krydda runtom med salt och peppar. Stek köttet runtom i smör till fin färg. Lägg köttet i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen på 150° till en innertemperatur på 55ᵒ, ca 25 min. Lägg in tomaterna (gärna med kvisten kvar) bredvid köttet och rosta tills de är mjuka. Låt köttet vila innan det skärs upp i skivor.

Lasagne:

  1. Öka ugnstemperaturen till 200°. Pressa lätt vätskan ur spenaten. Fräs purjolök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Tillsätt spenat, salt och peppar och stek någon minut till. Vispa ihop mjölk, creme fraiche och chèvre.
  2. Varva lasagneplattorna med spenatblandning, chèvreblandning och paprika i en ugnsform. Toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen tills lasagnen har fin färg, ca 25 min.
  3. Servera oxfilén med madeirasås, lasagne och ugnsrostade tomater. Garnera med timjan.

Tips

Använd färdiggrillade paprikor på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Dagobertare extra allt

(5)

Godaste köttbullarna

(0)

Köttbullar med chèvre

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies