Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

3.88 (16 betyg)

Härlig fläskytterfilé med tomatsås och smulad fetaost.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk smör
  • 600 g potatis, i klyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 60 g fetaost
  • 1 kruka oregano, grovhackad
Tomatsås
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär bort fettet från köttet och krydda med salt och peppar.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om i smör tills fin stekyta. Stoppa in en kött termometer från ändsidan och låt stekas klart mitt i ugnen till en innetemperatur på 68°.

  3. 3

    Fördela potatisklyftorna på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta tills gyllene, ca 25 min.

Tomatsås:

  1. 1

    Fräs lök, vitlök och chili i olja någon minut. Häll i tomatkross, balsamvinäger och honung. Låt småputtra medan maten är i ugnen men minst 10 min. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med potatisklyftor, tomatsås, smulad fetaost och färsk oregano.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mattias

    Hur gott som helst. Grabben har önskat den 2 gånger nu :)

  • Linda

    Lättlagat och gott