Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Härlig fläskytterfilé med tomatsås och smulad fetaost.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk smör
  • 600 g potatis, i klyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 60 g fetaost
  • 1 kruka oregano, grovhackad
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort fettet från köttet och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om i smör tills fin stekyta. Stoppa in en kött termometer från ändsidan och låt stekas klart mitt i ugnen till en innetemperatur på 68°.
  3. Fördela potatisklyftorna på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta tills gyllene, ca 25 min.

Tomatsås:

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja någon minut. Häll i tomatkross, balsamvinäger och honung. Låt småputtra medan maten är i ugnen men minst 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med potatisklyftor, tomatsås, smulad fetaost och färsk oregano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evy Ann-Marie

2020-10-24

Lättlagat och gott!

Mattias

2017-04-05

Hur gott som helst. Grabben har önskat den 2 gånger nu :)

Linda

2017-01-02

Lättlagat och gott

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk smör
  • 600 g potatis, i klyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 60 g fetaost
  • 1 kruka oregano, grovhackad
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Härlig fläskytterfilé med tomatsås och smulad fetaost.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort fettet från köttet och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om i smör tills fin stekyta. Stoppa in en kött termometer från ändsidan och låt stekas klart mitt i ugnen till en innetemperatur på 68°.
  3. Fördela potatisklyftorna på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta tills gyllene, ca 25 min.

Tomatsås:

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja någon minut. Häll i tomatkross, balsamvinäger och honung. Låt småputtra medan maten är i ugnen men minst 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med potatisklyftor, tomatsås, smulad fetaost och färsk oregano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Evy Ann-Marie

2020-10-24

Lättlagat och gott!

Mattias

2017-04-05

Hur gott som helst. Grabben har önskat den 2 gånger nu :)

Linda

2017-01-02

Lättlagat och gott