För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk smör
  • Ugnsrostade grönsaker:
  • 600 g färsk rödbeta
  • 200 g svartkål
  • 1 knippe gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 200 g chèvre
  • mangoldskott

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med 3 cm kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.
  2. Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68°, ca 10 min. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp i 1 cm tjocka skivor.
  3. Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar. Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min. Bryt loss bitar av chèvren och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.

Tips

Grönsakerna kan gärna serveras som en förrätt med lite rostade nötter som topping.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Enkel pastasallad med halloumi

(20)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk smör
  • Ugnsrostade grönsaker:
  • 600 g färsk rödbeta
  • 200 g svartkål
  • 1 knippe gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 200 g chèvre
  • mangoldskott

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med 3 cm kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.
  2. Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68°, ca 10 min. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp i 1 cm tjocka skivor.
  3. Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar. Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min. Bryt loss bitar av chèvren och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.

Tips

Grönsakerna kan gärna serveras som en förrätt med lite rostade nötter som topping.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Enkel pastasallad med halloumi

(20)