Helstekt fläskfile med pumpapuré
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Helstekt fläskfile med pumpapuré

0 (0 betyg)

Smakrik fläskfilé i ugn med bönor.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g pumpa
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 400 g stora vita bönor
  • 200 g körsbärstomat (på kvist om det går)
  • 2 vitlöksklyftor med skal
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna pumpan. Koka mjuk i buljong.

  2. 2

    Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Stek runt om till fin färg i en het stekpanna med smör.

  3. 3

    Lägg köttet i en ugnsform tillsammans med bönor, tomater och vitlök. Ringla över olja över grönsakerna och tillaga mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 67°, ca 25 min.

  4. 4

    Sila av buljongen, mixa pumpan slät och smaka av med en klick smör och salt.

  5. 5

    Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med bönor, tomater och pumpapuré.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar