Helstekt fläskfile med pumpapuré

Helstekt fläskfile med pumpapuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Smakrik helstekt fläskfilé i ugn med bönor.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g pumpa
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 400 g stora vita bönor
  • 200 g körsbärstomat (på kvist om det går)
  • 2 vitlöksklyftor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan. Koka mjuk i buljong.
  2. Sätt ugnen på 200°. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Stek runt om till fin färg i en het stekpanna med smör.
  3. Lägg köttet i en ugnsform tillsammans med bönor, tomater och vitlök. Ringla över olja över grönsakerna och tillaga mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 67°, ca 25 min.
  4. Sila av buljongen, mixa pumpan slät och smaka av med en klick smör och salt.
  5. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med bönor, tomater och pumpapuré.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helstekt fläskfile med pumpapuré
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g pumpa
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 400 g stora vita bönor
  • 200 g körsbärstomat (på kvist om det går)
  • 2 vitlöksklyftor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Helstekt fläskfile med pumpapuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Smakrik helstekt fläskfilé i ugn med bönor.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan. Koka mjuk i buljong.
  2. Sätt ugnen på 200°. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Stek runt om till fin färg i en het stekpanna med smör.
  3. Lägg köttet i en ugnsform tillsammans med bönor, tomater och vitlök. Ringla över olja över grönsakerna och tillaga mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 67°, ca 25 min.
  4. Sila av buljongen, mixa pumpan slät och smaka av med en klick smör och salt.
  5. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med bönor, tomater och pumpapuré.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!