Pumpasoppa med ingefära

Pumpasoppa med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Soppa är det perfekta sättet att få i sig gömda grönsaker! Det här receptet görs med pumpa, majs och lök och toppas med knaperstekt korv och krutonger.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 700 g pumpa, skalad och tärnad
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 200 g majs, tinad
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 0.5 msk riven ingefära
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 citron, finrivet skal och lite saft
  • salt och peppar
  • 2 korvar, t ex vildsvinskorv, tärnade
  • 2 brödskivor, tärnade

Gör så här

  1. Fräs pumpa, lök, vitlök och majs i lite olja i en rymlig kastrull. Tillsätt chili, ingefära, vatten och buljongtärningar. Låt allt koka på svag värme ca 10 min. (Pumpan ska vara mjuk.)
  2. Mixa soppan slät med stavmixer eller i blender och smaka av med citronskal och saft, salt och peppar.
  3. Stek korven knaprig i lite olja. Ta upp och lägg på hushållspapper. Stek brödtärningarna gyllene i olja. Servera soppa med korv och krutonger.

Tips

Pumpan kan bytas ut mot morot och korven kan du variera helt utifrån vad du gillar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pumpasoppa med ingefära
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 700 g pumpa, skalad och tärnad
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 200 g majs, tinad
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 0.5 msk riven ingefära
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 citron, finrivet skal och lite saft
  • salt och peppar
  • 2 korvar, t ex vildsvinskorv, tärnade
  • 2 brödskivor, tärnade

Pumpasoppa med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Soppa är det perfekta sättet att få i sig gömda grönsaker! Det här receptet görs med pumpa, majs och lök och toppas med knaperstekt korv och krutonger.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs pumpa, lök, vitlök och majs i lite olja i en rymlig kastrull. Tillsätt chili, ingefära, vatten och buljongtärningar. Låt allt koka på svag värme ca 10 min. (Pumpan ska vara mjuk.)
  2. Mixa soppan slät med stavmixer eller i blender och smaka av med citronskal och saft, salt och peppar.
  3. Stek korven knaprig i lite olja. Ta upp och lägg på hushållspapper. Stek brödtärningarna gyllene i olja. Servera soppa med korv och krutonger.

Tips

Pumpan kan bytas ut mot morot och korven kan du variera helt utifrån vad du gillar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!