Mustig höstgryta av naturbeteskött

Mustig höstgryta av naturbeteskött

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Koka en mustig höstgryta med naturbeteskött till söndagsmiddag. Pumpa tillsammans med torkade aprikoser, ingefära, spiskummin och kanel ger grytan en orientalisk prägel och garanterar glada utrop från familjen runt middagsbordet.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim koktid
6 portioner
  • 1 kg grytstek Naturbeteskött
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 dl torkade aprikoser, halverade
  • 2 msk oxfond
  • 800 g hela tomater på burk
  • 5 dl vatten
  • salt
  • 500 g pumpa, t ex butternut
  • Till servering:
  • 4.5 dl ris
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar. Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar.
  2. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt pumpa, lök, vitlök och tomatpuré och stek tills löken mjuknat. Tillsätt ingefära, torra kryddor, aprikoser, fond, tomater och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 2 timmar. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Toppa grytan med persilja och servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-23

Hej Gunilla, Gun och Lena! Tack för att ni uppmärksammade att pumpan saknades i receptet, den är nu tillagd i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Lena

2019-09-20

Var är pumpan i receptet?

Gun E L

2019-09-18

Var finns pumpan i receptet

Gunilla

2019-09-16

Hittar inte pumpa i receptet ?

Mustig höstgryta av naturbeteskött
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg grytstek Naturbeteskött
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 dl torkade aprikoser, halverade
  • 2 msk oxfond
  • 800 g hela tomater på burk
  • 5 dl vatten
  • salt
  • 500 g pumpa, t ex butternut
  • Till servering:
  • 4.5 dl ris
  • hackad persilja

Mustig höstgryta av naturbeteskött

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Koka en mustig höstgryta med naturbeteskött till söndagsmiddag. Pumpa tillsammans med torkade aprikoser, ingefära, spiskummin och kanel ger grytan en orientalisk prägel och garanterar glada utrop från familjen runt middagsbordet.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim koktid
6 portioner

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar. Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar.
  2. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt pumpa, lök, vitlök och tomatpuré och stek tills löken mjuknat. Tillsätt ingefära, torra kryddor, aprikoser, fond, tomater och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 2 timmar. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Toppa grytan med persilja och servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-23

Hej Gunilla, Gun och Lena! Tack för att ni uppmärksammade att pumpan saknades i receptet, den är nu tillagd i ingredienslistan! Lycka till i köket!

Lena

2019-09-20

Var är pumpan i receptet?

Gun E L

2019-09-18

Var finns pumpan i receptet

Gunilla

2019-09-16

Hittar inte pumpa i receptet ?