Helgrillad oxfilé med rostad potatissallad

Betyg (1-5):
2.68 (19 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 600 g oxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 finhackad knipplök
  • hyvlad parmesan
  • färsk timjan
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk finhackad färsk dragon
  • salt och svartpeppar
  • 150 g halverade körsbärstomater
  • 140 g feferoni, i bitar
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Lägg potatisarna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta. Rör ihop crème fraiche, rödlök och dragon. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatis och grönsaker innan servering.
  2. Putsa oxfilén, salta och peppra. Grilla runt om så köttet får ordentligt med färg. Flytta till indirekt glöd och lägg på lock. Grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila 10 min och skär i 2 cm tjocka skivor. Blanda olja och crema di balsamico med lök och skeda över köttet. Strö över flagad parmesan och garnera ev med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-08

Till Lena: Potatisen kommer vara lite ljummen när den blandas i eftersom man väntar till servering.

Lena

2017-12-28

Ska potatisen vara varm när men blandar den med creme fraicheröran?

Eva-Lena

2015-07-23

Supergott

Helen

2015-06-21

Superbt!

Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Skomakarlåda

(12)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g oxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 finhackad knipplök
  • hyvlad parmesan
  • färsk timjan
  • Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk finhackad färsk dragon
  • salt och svartpeppar
  • 150 g halverade körsbärstomater
  • 140 g feferoni, i bitar
  • 70 g rucola

Helgrillad oxfilé med rostad potatissallad

Betyg (1-5):
2.68 (19 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg potatisarna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta. Rör ihop crème fraiche, rödlök och dragon. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatis och grönsaker innan servering.
  2. Putsa oxfilén, salta och peppra. Grilla runt om så köttet får ordentligt med färg. Flytta till indirekt glöd och lägg på lock. Grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila 10 min och skär i 2 cm tjocka skivor. Blanda olja och crema di balsamico med lök och skeda över köttet. Strö över flagad parmesan och garnera ev med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-08

Till Lena: Potatisen kommer vara lite ljummen när den blandas i eftersom man väntar till servering.

Lena

2017-12-28

Ska potatisen vara varm när men blandar den med creme fraicheröran?

Eva-Lena

2015-07-23

Supergott

Helen

2015-06-21

Superbt!

Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Skomakarlåda

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies