Helgrillad kyckling
  • Tid 60 min

Helgrillad kyckling

3.8 (5 betyg)

Sommarklassiker.

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st kyckling, ca 1,7 kg
  • 2 msk ingefära, finriven
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk chiliflakes
  • 1.5 msk kaffirlimeblad
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 msk strösocker
  • 2 msk olivolja till pensling
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklingen över mitten på motsatt sida om ryggraden och vik ut så att bröstfiléerna hamnar åt varsitt håll.

  2. 2

    Mortla ihop alla ingredienserna till rubben och massera in kycklingen med kryddblandningen.

  3. 3

    Grilla med den beniga sidan mot gallret, indirekt under lock till en innertemperatur på 75 grader, ca 45 minuter. Vänd eventuellt kycklingen de sista 5 min för att få mer grillyta på andra sidan. Pensla eventuellt kycklingen med olja då och då.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
När man plattar ut kycklingen är det lätt att få alla delar genomgrillade.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Jag har alltid fått bra resultat och glada kommentarer på denna rätt. Återkommer ofta till receptet med mina egna modifikationer vad gäller kryddstyrka.