
Helgrillad biff med grillade sallader
Betyg (1-5):
En helgrillad biff i skivor som serveras med tre olika sallader där grönsakerna också grillas. Det blir huvudnumret på en perfekt grillkväll.
Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
- 500 g biff, i bit
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- Majssallad:
- 3 majskolvar, helst färska
- 75 g fetaost
- 1 lime, pressad saft
- 1 kruka koriander, hackad
- 1 lime, i klyftor
- srirachasås
- flytande honung
- 0.5 tsk salt
- Sparrissallad:
- 250 g färsk grön sparris
- 50 g rucolamix eller annan valfri bladmix
- 30 g parmesan
- 2 msk pinjenötter, torrostade
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- Zucchinisallad:
- 1 zucchini
- 2 msk olivolja
- 250 g körsbärstomater, delade
- 0.5 rödlök, strimlad
- 1 lime, pressad saft
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk sesamfrön, torrostade
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Salta och peppra köttbiten. Grilla över direkt glöd till fin färg. Fortsätt grilla köttet över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 55–57°. Låt vila 5–10 min innan köttet skärs upp.
Majssallad:
- Grilla majskolvarna till fin färg. Skär av majskornen från kolvarna och blanda med smulad fetaost, limesaft, koriander, limeklyftor och salt. Ringla ev över srirachasås och honung.
Sparrissallad:
- Ansa och grilla sparrisen ca 3 min. Skär dem i 3 delar och lägg på ett fat , eller i en skål, med salladen. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter. Ringla över olja, salta och peppra.
Zucchinisallad:
- Skär zucchini i 1 cm skivor och pensla med olja. Grilla till fin färg och lägg upp på ett serveringsfat med tomater och lök. Blanda ihop en dressing på limesaft och sesamolja och ringla över. Strö över torrostade sesamfrön och salt.
Tips

Prova att rubba köttet med en färdig kryddrub som du hittar i butiken.
Helgrillad biff med grillade sallader
Betyg (1-5):
En helgrillad biff i skivor som serveras med tre olika sallader där grönsakerna också grillas. Det blir huvudnumret på en perfekt grillkväll.
Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Gör så här
- Salta och peppra köttbiten. Grilla över direkt glöd till fin färg. Fortsätt grilla köttet över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 55–57°. Låt vila 5–10 min innan köttet skärs upp.
Majssallad:
- Grilla majskolvarna till fin färg. Skär av majskornen från kolvarna och blanda med smulad fetaost, limesaft, koriander, limeklyftor och salt. Ringla ev över srirachasås och honung.
Sparrissallad:
- Ansa och grilla sparrisen ca 3 min. Skär dem i 3 delar och lägg på ett fat , eller i en skål, med salladen. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter. Ringla över olja, salta och peppra.
Zucchinisallad:
- Skär zucchini i 1 cm skivor och pensla med olja. Grilla till fin färg och lägg upp på ett serveringsfat med tomater och lök. Blanda ihop en dressing på limesaft och sesamolja och ringla över. Strö över torrostade sesamfrön och salt.
Tips

Prova att rubba köttet med en färdig kryddrub som du hittar i butiken.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!