Helgrillad biff med grillade sallader

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En helgrillad biff i skivor som serveras med tre olika sallader där grönsakerna också grillas. Det blir huvudnumret på en perfekt grillkväll.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g biff, i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Majssallad:
  • 3 majskolvar, helst färska
  • 75 g fetaost
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, i klyftor
  • srirachasås
  • flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • Sparrissallad:
  • 250 g färsk grön sparris
  • 50 g rucolamix eller annan valfri bladmix
  • 30 g parmesan
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Zucchinisallad:
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, torrostade
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Salta och peppra köttbiten. Grilla över direkt glöd till fin färg. Fortsätt grilla köttet över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 55–57°. Låt vila 5–10 min innan köttet skärs upp.

Majssallad:

  1. Grilla majskolvarna till fin färg. Skär av majskornen från kolvarna och blanda med smulad fetaost, limesaft, koriander, limeklyftor och salt. Ringla ev över srirachasås och honung.

Sparrissallad:

  1. Ansa och grilla sparrisen ca 3 min. Skär dem i 3 delar och lägg på ett fat , eller i en skål, med salladen. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter. Ringla över olja, salta och peppra.

Zucchinisallad:

  1. Skär zucchini i 1 cm skivor och pensla med olja. Grilla till fin färg och lägg upp på ett serveringsfat med tomater och lök. Blanda ihop en dressing på limesaft och sesamolja och ringla över. Strö över torrostade sesamfrön och salt.

Tips

Prova att rubba köttet med en färdig kryddrub som du hittar i butiken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
26 st
  • Ingredienser (26)
  • 500 g biff, i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Majssallad:
  • 3 majskolvar, helst färska
  • 75 g fetaost
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, i klyftor
  • srirachasås
  • flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • Sparrissallad:
  • 250 g färsk grön sparris
  • 50 g rucolamix eller annan valfri bladmix
  • 30 g parmesan
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Zucchinisallad:
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, torrostade
  • 0.5 tsk salt

Helgrillad biff med grillade sallader

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En helgrillad biff i skivor som serveras med tre olika sallader där grönsakerna också grillas. Det blir huvudnumret på en perfekt grillkväll.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra köttbiten. Grilla över direkt glöd till fin färg. Fortsätt grilla köttet över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 55–57°. Låt vila 5–10 min innan köttet skärs upp.

Majssallad:

  1. Grilla majskolvarna till fin färg. Skär av majskornen från kolvarna och blanda med smulad fetaost, limesaft, koriander, limeklyftor och salt. Ringla ev över srirachasås och honung.

Sparrissallad:

  1. Ansa och grilla sparrisen ca 3 min. Skär dem i 3 delar och lägg på ett fat , eller i en skål, med salladen. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter. Ringla över olja, salta och peppra.

Zucchinisallad:

  1. Skär zucchini i 1 cm skivor och pensla med olja. Grilla till fin färg och lägg upp på ett serveringsfat med tomater och lök. Blanda ihop en dressing på limesaft och sesamolja och ringla över. Strö över torrostade sesamfrön och salt.

Tips

Prova att rubba köttet med en färdig kryddrub som du hittar i butiken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)