Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ugnsbräsera hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hel kyckling, gärna majskyckling
  • 1 flaska ginger beer (à 33 cl)
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Vitlöksfrästa haricots verts:
  • 150 g haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk neutral olja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.
  3. Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.

Tips

Häll i 2 dl grädde i formen för att få mer sås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 hel kyckling, gärna majskyckling
  • 1 flaska ginger beer (à 33 cl)
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Vitlöksfrästa haricots verts:
  • 150 g haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk neutral olja

Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ugnsbräsera hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.
  3. Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.

Tips

Häll i 2 dl grädde i formen för att få mer sås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)