Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor

Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Ugnsbräsera hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 hel kyckling, gärna majskyckling
  • 1 flaska ginger beer (à 33 cl)
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Vitlöksfrästa haricots verts:
  • 150 g haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk neutral olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.
  3. Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.

Tips

Häll i 2 dl grädde i formen för att få mer sås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-15

Kul att du gillar vårt recept, Eva!

Eva

2022-08-10

Riktigt härlig asiatisk känsla!

Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 hel kyckling, gärna majskyckling
  • 1 flaska ginger beer (à 33 cl)
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Vitlöksfrästa haricots verts:
  • 150 g haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk neutral olja

Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Ugnsbräsera hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.
  3. Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.

Tips

Häll i 2 dl grädde i formen för att få mer sås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-15

Kul att du gillar vårt recept, Eva!

Eva

2022-08-10

Riktigt härlig asiatisk känsla!