Hel kyckling med äppelcidersås
  • Tid 70 min
  • Ugn 175º

Hel kyckling med äppelcidersås

3.13 (46 betyg)

Byt gärna ut mot kycklingdelar, men anpassa då tillagningstiden.

  • Tillagningstid 70 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 kg hel, Änglamark kyckling
  • 2 Änglamark äpplen urkärnade, klyftade
  • 2 Änglamark gula lökar klyftade
  • 4 Änglamark vitlöksklyftor
  • 1 dl Änglamark timjan hackad färsk
  • 20 g Änglamark smör, smält
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
Cidersås:
  • 2 dl torr äppelcider
  • 2 dl Änglamark grädde
  • 2 dl silat spad från kyckling
  • 1 tsk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk maizena
Till servering:
  • 3 dl Änglamark ris eller
  • 1 kg Änglamark potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Lägg äpplen, lök, vitlök och timjan runt kycklingen. Pensla med smöret, salta och peppra. Stek i ugnen till en innertemperatur på 70 grader, använd stektermometer, cirka 1 timme.

  2. 2

    Koka ihop cider, grädde och kycklingspad från kycklingen. Tillsätt soja, peppar och vispa i maizena, låt koka 5 minuter.

Servering

Servera med lök, äpplen och ris eller kokt potatis.
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Håller med om att det blir för torrt. Blev ingen sky att vispa ner i såsen.

  • Fredrik

    Den blev jättegod använde inget lock. Det gick bra ändå

  • Etella

    Hade lock halva tiden - på slutet. För att få kyckligen något saftigare kompletterade jag med några skivor ananas i juic samt lite vatten.. Mycket gott.

  • Ninna/webbredaktionen

    Det behövs inget lock utan kycklingen blir saftig om du använder en stektermometer och ser till att innertemperaturen blir den rätta. Lycka till med middagen!

Visa fler