Hel kyckling i ugn med grönsaksrisoni

Hel kyckling i ugn med grönsaksrisoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Hel kyckling i ugn som serveras med en risoni som blandas med grönsaker som vitkål, purjolök och paprika. Till det en sås gjord på crème fraiche och curry.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • Grönsaksrisoni
  • 3 dl risoni
  • 100 g vitkål
  • 0.5 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda olja, soja, vitlökspulver, curry och salt och pensla kycklingen med blandningen.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 1 tim. TIllaga risonin enligt anvisningen på förpackningen. Hacka kål, purjolök och paprika.
  3. Stek grönsakerna i olja tills de får lite färg, salta. Blanda grönsakerna med risoni.
  4. Lyft kycklingen ur ugnsformen. Tillsätt creme fraiche och curry i formen och vispa ihop med stekskyn till en sås, smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med grönsaksrisoni och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hel kyckling i ugn med grönsaksrisoni
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 hel kyckling
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • Grönsaksrisoni
  • 3 dl risoni
  • 100 g vitkål
  • 0.5 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • salt och svartpeppar

Hel kyckling i ugn med grönsaksrisoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Hel kyckling i ugn som serveras med en risoni som blandas med grönsaker som vitkål, purjolök och paprika. Till det en sås gjord på crème fraiche och curry.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda olja, soja, vitlökspulver, curry och salt och pensla kycklingen med blandningen.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 1 tim. TIllaga risonin enligt anvisningen på förpackningen. Hacka kål, purjolök och paprika.
  3. Stek grönsakerna i olja tills de får lite färg, salta. Blanda grönsakerna med risoni.
  4. Lyft kycklingen ur ugnsformen. Tillsätt creme fraiche och curry i formen och vispa ihop med stekskyn till en sås, smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med grönsaksrisoni och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!