Hel grillad kyckling

Hel grillad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Godaste grillade kycklingen med örter, vitlök och chili.

Tillagningstid: 30 min + ca 1 tim 30 min grilltid
4 portioner
  • 2 kg kyckling
  • 1.5 msk flingsalt
  • 2 dl grovhackade blandade örter t ex persilja, timjan och rosmarin
  • 1 citron
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili, eventuellt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka av. Gnid in den med salt, även insidan. Skär små snitt i brösten och låren och peta in lite örter. Dela citronen och stoppa in den i kycklingen med resten av örterna, hela vitlöksklyftor och ev chili.
  2. Bind ihop benen med steksnöre och gnid in hela kycklingen med olivolja. Krydda med nymalen svartpeppar. Stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  3. Grilla kycklingen indirekt under lock 1-1,5 tim till en innertemperatur på 70°. Ha spjällen öppna både under och över. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar. Försök hålla ca 150° i grillen.
  4. Låt kycklingen vila ca 10 min innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-05-21

@ carin nordgen sjöstedt. Ugn 250°

carin nordgen sjöstedt

2013-05-21

Om jag inte har tillgång till utomhusgrill--Vad gäller för ugn ???

Hel grillad kyckling
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 kg kyckling
  • 1.5 msk flingsalt
  • 2 dl grovhackade blandade örter t ex persilja, timjan och rosmarin
  • 1 citron
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili, eventuellt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar

Hel grillad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Godaste grillade kycklingen med örter, vitlök och chili.

Tillagningstid: 30 min + ca 1 tim 30 min grilltid
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka av. Gnid in den med salt, även insidan. Skär små snitt i brösten och låren och peta in lite örter. Dela citronen och stoppa in den i kycklingen med resten av örterna, hela vitlöksklyftor och ev chili.
  2. Bind ihop benen med steksnöre och gnid in hela kycklingen med olivolja. Krydda med nymalen svartpeppar. Stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  3. Grilla kycklingen indirekt under lock 1-1,5 tim till en innertemperatur på 70°. Ha spjällen öppna både under och över. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar. Försök hålla ca 150° i grillen.
  4. Låt kycklingen vila ca 10 min innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-05-21

@ carin nordgen sjöstedt. Ugn 250°

carin nordgen sjöstedt

2013-05-21

Om jag inte har tillgång till utomhusgrill--Vad gäller för ugn ???