Hel grillad kyckling
Hel grillad kyckling
  • Tid 30 min + ca 1 tim 30 min grilltid

Hel grillad kyckling

2.44 (9 betyg)

Godaste grillade kycklingen med örter, vitlök och chili.

  • Tillagningstid 30 min + ca 1 tim 30 min grilltid
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kg kyckling
  • 1.5 msk flingsalt
  • 2 dl grovhackade blandade örter t ex persilja, timjan och rosmarin
  • 1 citron
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili, eventuellt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj kycklingen i kallt vatten och torka av. Gnid in den med salt, även insidan. Skär små snitt i brösten och låren och peta in lite örter. Dela citronen och stoppa in den i kycklingen med resten av örterna, hela vitlöksklyftor och ev chili.

  2. 2

    Bind ihop benen med steksnöre och gnid in hela kycklingen med olivolja. Krydda med nymalen svartpeppar. Stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.

  3. 3

    Grilla kycklingen indirekt under lock 1-1,5 tim till en innertemperatur på 70°. Ha spjällen öppna både under och över. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar. Försök hålla ca 150° i grillen.

  4. 4

    Låt kycklingen vila ca 10 min innan servering.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/Webbredaktionen

    @ carin nordgen sjöstedt. Ugn 250°

  • carin nordgen sjöstedt

    Om jag inte har tillgång till utomhusgrill--Vad gäller för ugn ???