Havreflarn med glass

Havreflarn med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Knapriga havreflarn med müsli, enkla att göra och goda att servera med en kula glass. Kakor som lätt leder till flitiga besök i kakburken!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
34 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker eller råsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2.5 dl müsli
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Till servering
  • glass

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna. Klicka ut 1 rågad tesked på plåtar med bakplåtspapper, 9 styckenper plåt.
  2. Grädda mitt i ugnen tills flarnen flutit ut och fått färg, 8–10 minuter. Låt svalna helt.
  3. Servera med vaniljglass och ev lite mynta.

Servering

Servera gärna som efterrätt med glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Banankaka med topping

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rocky Road-kladdkaka

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Semlor i långpanna

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Semlor med hemgjord mandelmassa

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Minimunkar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sommartårta

Betyg
Betyg
(40)
Havreflarn med glass
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker eller råsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2.5 dl müsli
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Till servering
  • glass

Havreflarn med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Knapriga havreflarn med müsli, enkla att göra och goda att servera med en kula glass. Kakor som lätt leder till flitiga besök i kakburken!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
34 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna. Klicka ut 1 rågad tesked på plåtar med bakplåtspapper, 9 styckenper plåt.
  2. Grädda mitt i ugnen tills flarnen flutit ut och fått färg, 8–10 minuter. Låt svalna helt.
  3. Servera med vaniljglass och ev lite mynta.

Servering

Servera gärna som efterrätt med glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Banankaka med topping

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rocky Road-kladdkaka

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Semlor i långpanna

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Semlor med hemgjord mandelmassa

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Minimunkar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sommartårta

Betyg
Betyg
(40)