Pepparkaksrulltårta med citronkräm
  • Tid 25 min
  • Ugn 250º

Pepparkaksrulltårta med citronkräm

2.95 (41 betyg)

Rulltårta med smak av julen kryddad med kanel, kardemumma, nejlika och ingefära och fylld med en len och god citronkräm.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

15 stycken
  • 3 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 msk malen kardemumma
  • 2 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk vatten
  • 2 msk strösocker till uppstjälpningen
Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål. Rör försiktigt ner det i äggblandningen tillsammans med sirap och vatten.

  2. 2

    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten till ett jämnt lager. Grädda kakan cirka 5 minuter. Stjälp direkt upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på och låt svalna helt.

  3. 3

    Vispa grädden hårt och vänd ner lemon curd. Bred ut blandningen på kakan och rulla ihop från ena långsidan. Skär rullen i 2-3 centimeter tjocka skivor.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sork

    God och lättsockrad. Jag valde bort lemon curd och tog lingonsylt istället

  • veronica

    pepparkaksrulltårta