Havreflarn med fyllning

Havreflarn med fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Enkla havreflarn med krämig kardemummafyllning. Med hallon på toppen blir det en liten dessert! Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Kardemummafyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Till servering
  • färska hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rörner alla torra ingredienser i smöret ochblanda sedan i ägget. Rör till en jämn smet.
  2. Klicka ut smeten väldigt glest på två plåtar med bakplåtspapper, ca 2 tsk per klick. Det ska bli 30 flarn. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll så de inte bränns. Låt svalna något på plåten innan de lossas. Låt kallna helt.

Kardemummafyllning:

  1. Vispa crème fraichen fluffig och blanda i florsocker, vaniljsocker och kardemumma. Bred på lite av fyllningen mellan två flarn och servera direkt med färska bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Havreflarn med fyllning
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Kardemummafyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Till servering
  • färska hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar

Havreflarn med fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Enkla havreflarn med krämig kardemummafyllning. Med hallon på toppen blir det en liten dessert! Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rörner alla torra ingredienser i smöret ochblanda sedan i ägget. Rör till en jämn smet.
  2. Klicka ut smeten väldigt glest på två plåtar med bakplåtspapper, ca 2 tsk per klick. Det ska bli 30 flarn. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll så de inte bränns. Låt svalna något på plåten innan de lossas. Låt kallna helt.

Kardemummafyllning:

  1. Vispa crème fraichen fluffig och blanda i florsocker, vaniljsocker och kardemumma. Bred på lite av fyllningen mellan två flarn och servera direkt med färska bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)