Havreflarn med fyllning

Havreflarn med fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Enkla havreflarn med krämig kardemummafyllning. Med hallon på toppen blir det en liten dessert! Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Kardemummafyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Till servering
  • färska hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rörner alla torra ingredienser i smöret ochblanda sedan i ägget. Rör till en jämn smet.
  2. Klicka ut smeten väldigt glest på två plåtar med bakplåtspapper, ca 2 tsk per klick. Det ska bli 30 flarn. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll så de inte bränns. Låt svalna något på plåten innan de lossas. Låt kallna helt.

Kardemummafyllning:

  1. Vispa crème fraichen fluffig och blanda i florsocker, vaniljsocker och kardemumma. Bred på lite av fyllningen mellan två flarn och servera direkt med färska bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Havreflarn med fyllning
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • Kardemummafyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Till servering
  • färska hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar

Havreflarn med fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Enkla havreflarn med krämig kardemummafyllning. Med hallon på toppen blir det en liten dessert! Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
15 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rörner alla torra ingredienser i smöret ochblanda sedan i ägget. Rör till en jämn smet.
  2. Klicka ut smeten väldigt glest på två plåtar med bakplåtspapper, ca 2 tsk per klick. Det ska bli 30 flarn. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, håll koll så de inte bränns. Låt svalna något på plåten innan de lossas. Låt kallna helt.

Kardemummafyllning:

  1. Vispa crème fraichen fluffig och blanda i florsocker, vaniljsocker och kardemumma. Bred på lite av fyllningen mellan två flarn och servera direkt med färska bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!