Hasselnötsmjölk med dadlar och vanilj
  • Tid 20 min + tid till blötläggning

Hasselnötsmjölk med dadlar och vanilj

5 (1 betyg)

Ljuvlig mjölk som är lätt att göra. Supergott i varm choklad men även till havregrynsgröt eller i smoothie.

  • Tillagningstid 20 min + tid till blötläggning
  • Ingredienser 5

Ingredienser

1 liter
  • 3 dl hasselnötter
  • 5 dl + 10 dl vatten
  • 3 färska urkärnade dadlar
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg nötterna i 5 dl vatten minst 2 timmar men gärna över natten, i rumstemperatur.

  2. 2

    Häll av vattnet. Mixa nötterna länge med dadlar och 10 dl nytt vatten.

  3. 3

    Sila vätskan genom till exempel en silduk. Krama ut vätskan ordentligt. Smaksätt med vanilj och salt. Mjölken håller ett par dagar i kylskåp. Spar nötmassan till nötbollarna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar