
Hasselnötskakor
Betyg (1-5):
Söta kakor med hasselnötter som passar utmärkt till fikat.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 st
- 3 dl hasselnötter
- 2 tsk svarta teblad (gärna äppel- & kanelte)
- 2 dl florsocker
- 2 ägg, endast vitor
- Dekoration:
- 20 hasselnötter
Gör så här
- Kör hasselnötter och teblad i en mixer tills nötterna är väl hackade. Tillsätt socker och mixa tills allt är väl blandat. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i nötterna och klicka ut smeten på en smord plåt. Dekorera varje kaka med en hasselnöt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
Hasselnötskakor
Betyg (1-5):
Söta kakor med hasselnötter som passar utmärkt till fikat.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 st
Gör så här
- Kör hasselnötter och teblad i en mixer tills nötterna är väl hackade. Tillsätt socker och mixa tills allt är väl blandat. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i nötterna och klicka ut smeten på en smord plåt. Dekorera varje kaka med en hasselnöt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-09-05
Hej detta recept ser ut att vara bättre än den i vår kokbok år 2001( 23 upplagan), i det receptet flyter bara kakorna ut. Ska nu prova detta istället!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Monika
2020-09-05
Hej detta recept ser ut att vara bättre än den i vår kokbok år 2001( 23 upplagan), i det receptet flyter bara kakorna ut. Ska nu prova detta istället!