Hasselnötskakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Söta kakor med hasselnötter som passar utmärkt till fikat.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl hasselnötter
  • 2 tsk svarta teblad (gärna äppel- & kanelte)
  • 2 dl florsocker
  • 2 ägg, endast vitor
  • Dekoration:
  • 20 hasselnötter

Gör så här

  1. Kör hasselnötter och teblad i en mixer tills nötterna är väl hackade. Tillsätt socker och mixa tills allt är väl blandat. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i nötterna och klicka ut smeten på en smord plåt. Dekorera varje kaka med en hasselnöt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika

2020-09-05

Hej detta recept ser ut att vara bättre än den i vår kokbok år 2001( 23 upplagan), i det receptet flyter bara kakorna ut. Ska nu prova detta istället!

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl hasselnötter
  • 2 tsk svarta teblad (gärna äppel- & kanelte)
  • 2 dl florsocker
  • 2 ägg, endast vitor
  • Dekoration:
  • 20 hasselnötter

Hasselnötskakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Söta kakor med hasselnötter som passar utmärkt till fikat.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör hasselnötter och teblad i en mixer tills nötterna är väl hackade. Tillsätt socker och mixa tills allt är väl blandat. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i nötterna och klicka ut smeten på en smord plåt. Dekorera varje kaka med en hasselnöt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika

2020-09-05

Hej detta recept ser ut att vara bättre än den i vår kokbok år 2001( 23 upplagan), i det receptet flyter bara kakorna ut. Ska nu prova detta istället!

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)