Harissa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Starkt och rött. Passar till grillade grönsaker, stekt eller grillat kött.

Tillagningstid: 15 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 grovhackade röda chili
  • 300 g grillad paprika i olja
  • 2 tomater, i stora bitar
  • 0.5 rödlök, i stora bitar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll av oljan från den grillade paprikan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Såsen håller cirka 1 vecka i kylskåp i en burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 grovhackade röda chili
  • 300 g grillad paprika i olja
  • 2 tomater, i stora bitar
  • 0.5 rödlök, i stora bitar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Harissa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Starkt och rött. Passar till grillade grönsaker, stekt eller grillat kött.

Tillagningstid: 15 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av oljan från den grillade paprikan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Såsen håller cirka 1 vecka i kylskåp i en burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!