Harissa
  • Tid 15 min

Harissa

3.29 (7 betyg)

Starkt och rött. Passar till grillade grönsaker, stekt eller grillat kött.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

10 portioner
  • 4 grovhackade röda chili
  • 300 g grillad paprika i olja
  • 2 tomater, i stora bitar
  • 0.5 rödlök, i stora bitar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll av oljan från den grillade paprikan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Såsen håller cirka 1 vecka i kylskåp i en burk med tättslutande lock.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar