För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hamburgare med kycklingfärs

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Grillat är godast! Gör egna burgare med kyckling. Ett bra grundrecept

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfärs eller lårbensfiléer
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.25 citron, pressad saft
  • 1 msk majsena eller pressad, kokt potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär lårbensfiléerna i mindre bitar och mixa hastigt i en matberedare. Om man mixar för länge blir färsen seg.
  2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
  3. Blanda färs, lök, ägg, paprikapulver, kajennpeppar, salt, peppar, citronsaft och majsena eller pressad potatis till en jämn smet. Blanda smeten med en sked eller slev, inte med matberedaren.
  4. 1 ägg ger fastare konsistens än 2 ägg.
  5. Smält smör eller margarin i en stekpanna. Klicka ut små biffar med en matsked eller forma biffar med händerna. Stek på ganska svag värme tills kycklingköttet är genomstekt, ca 10 min

Servering

Servera som hamburgare med bröd och rödbetstzatziki, eller coleslaw, eller med pasta, pesto och en tomatsallad.

Tips

Det går bra att forma färsen till bollar eller järpar istället och servera med olika såser tillsammans med ris, bulgur, matvete eller potatis. Exempel på såser och salsor: Italiensk tomatsås, Citronsås, Guacamole eller Tomatsalsa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med kyckling

(32)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Curryfärsspett med tomatsalsa

(4)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(56)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(141)

Matig wrap med kyckling

(15)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Röd currygryta med potatis

(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kycklingfärs eller lårbensfiléer
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.25 citron, pressad saft
  • 1 msk majsena eller pressad, kokt potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1.5 tsk salt

Hamburgare med kycklingfärs

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Grillat är godast! Gör egna burgare med kyckling. Ett bra grundrecept

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär lårbensfiléerna i mindre bitar och mixa hastigt i en matberedare. Om man mixar för länge blir färsen seg.
  2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
  3. Blanda färs, lök, ägg, paprikapulver, kajennpeppar, salt, peppar, citronsaft och majsena eller pressad potatis till en jämn smet. Blanda smeten med en sked eller slev, inte med matberedaren.
  4. 1 ägg ger fastare konsistens än 2 ägg.
  5. Smält smör eller margarin i en stekpanna. Klicka ut små biffar med en matsked eller forma biffar med händerna. Stek på ganska svag värme tills kycklingköttet är genomstekt, ca 10 min

Servering

Servera som hamburgare med bröd och rödbetstzatziki, eller coleslaw, eller med pasta, pesto och en tomatsallad.

Tips

Det går bra att forma färsen till bollar eller järpar istället och servera med olika såser tillsammans med ris, bulgur, matvete eller potatis. Exempel på såser och salsor: Italiensk tomatsås, Citronsås, Guacamole eller Tomatsalsa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med kyckling

(32)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Curryfärsspett med tomatsalsa

(4)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(56)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(141)

Matig wrap med kyckling

(15)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Röd currygryta med potatis

(18)