Curryfärsspett med tomatsalsa
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Curryfärsspett med tomatsalsa

5 (1 betyg)

Festlig vardagsmat på pinne.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 500 g hönsfärs /nötfärs
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 grillspett
  • 1 msk olivolja
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
Currysås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk curry
  • 0.5 msk ingefära, finriven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Blanda färs med lök, ingefära, vitlök, mango chutney, curry, salt och peppar. Trä upp på blötlagda spett och lägg på en inoljad plåt. Stek spetten mitt i ugnen tills genomstekta och gyllene, ca 12 min.

  3. 3

    Blanda tomater, lök, vitlök med olja och smaka av med salt och peppar. Blanda majonnäs med gräddfil, curry och ingefära. Smaka av med salt. Servera spetten med couscous, currysås och tomatsalsa.

Servering

Pimpa tomaterna med färsk koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt barnen doppa i ketchup eller sweet chili om de vill.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Claudia

    Supergod och enkel