Curryfärsspett med tomatsalsa

Curryfärsspett med tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Recept på festlig vardagsmat på pinne. Smakrika köttfärsspett med fräsch tomatsalsa.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 rödlök, riven
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 grillspett
  • 1 msk olivolja
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • persilja, till garnering
  • Currysås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk curry
  • 0.5 msk ingefära, finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färs med lök, ingefära, vitlök, mango chutney, curry, salt och peppar. Trä upp på blötlagda spett och lägg på en inoljad plåt. Stek spetten mitt i ugnen tills genomstekta och gyllene, ca 12 min.
  3. Blanda tomater och lök med olja och smaka av med salt och peppar. Blanda majonnäs med gräddfil, curry och ingefära. Smaka av med salt. Servera spetten med couscous, currysås och tomatsalsa och toppa ev med persilja.

Servering

Pimpa tomaterna med färsk koriander.

Tips

Låt barnen doppa i ketchup eller sweet chili om de vill.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2022-01-25

Framgår ej i receptet vilken lök som ska vara till biffarna, samt till salladen. Vore tacksam om receptet följt de grundregler som finns för ett recept. Det vill säga att ingredienslistan stämmer överens med arbetsgången…

Ulf

2020-06-10

Mycket god, aningen mycket Mango chutney. Creme fraiche hade nog varit minst lika gott

Ingalill g

2019-12-29

Ingredienslista stämmer nog inte?

Claudia

2017-05-22

Supergod och enkel

Curryfärsspett med tomatsalsa
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 3 dl couscous
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 rödlök, riven
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 grillspett
  • 1 msk olivolja
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • persilja, till garnering
  • Currysås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk curry
  • 0.5 msk ingefära, finriven

Curryfärsspett med tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Recept på festlig vardagsmat på pinne. Smakrika köttfärsspett med fräsch tomatsalsa.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färs med lök, ingefära, vitlök, mango chutney, curry, salt och peppar. Trä upp på blötlagda spett och lägg på en inoljad plåt. Stek spetten mitt i ugnen tills genomstekta och gyllene, ca 12 min.
  3. Blanda tomater och lök med olja och smaka av med salt och peppar. Blanda majonnäs med gräddfil, curry och ingefära. Smaka av med salt. Servera spetten med couscous, currysås och tomatsalsa och toppa ev med persilja.

Servering

Pimpa tomaterna med färsk koriander.

Tips

Låt barnen doppa i ketchup eller sweet chili om de vill.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2022-01-25

Framgår ej i receptet vilken lök som ska vara till biffarna, samt till salladen. Vore tacksam om receptet följt de grundregler som finns för ett recept. Det vill säga att ingredienslistan stämmer överens med arbetsgången…

Ulf

2020-06-10

Mycket god, aningen mycket Mango chutney. Creme fraiche hade nog varit minst lika gott

Ingalill g

2019-12-29

Ingredienslista stämmer nog inte?

Claudia

2017-05-22

Supergod och enkel