Halv grillad kyckling med potatissallad

Halv grillad kyckling med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Perfekt picknickmat till sommarens lata dagar.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 st Marinerade kycklinghalvor
  • Potatissallad:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 st majskolvar
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl dill
  • 100 g parmesan
  • 2 dl kalamataoliver
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten 15–20 min. Låt svalna. Blanda potatisen med olja och vinäger. Koka eller grilla majskolven och skär av majskornen från kolven och vänd ner i potatisen med övriga ingredienser (obs hacka dillen och riv parmesanosten grovt). Smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla kycklingarna runt om till fin färg. Flytta dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 30 min, till en innertemperatur på 75°.

Tips

Blanda en smaskig sås på vitlök, ajvar och yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kycklinglasagne med spenat

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingklubba med bruschettasallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmakyckling med rostade grönsaker och salsa verde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Halv grillad kyckling med potatissallad
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 st Marinerade kycklinghalvor
  • Potatissallad:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 st majskolvar
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl dill
  • 100 g parmesan
  • 2 dl kalamataoliver
  • peppar
  • salt

Halv grillad kyckling med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Perfekt picknickmat till sommarens lata dagar.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten 15–20 min. Låt svalna. Blanda potatisen med olja och vinäger. Koka eller grilla majskolven och skär av majskornen från kolven och vänd ner i potatisen med övriga ingredienser (obs hacka dillen och riv parmesanosten grovt). Smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla kycklingarna runt om till fin färg. Flytta dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 30 min, till en innertemperatur på 75°.

Tips

Blanda en smaskig sås på vitlök, ajvar och yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kycklinglasagne med spenat

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingklubba med bruschettasallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmakyckling med rostade grönsaker och salsa verde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)