Halv grillad kyckling med potatissallad

Halv grillad kyckling med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Perfekt picknickmat till sommarens lata dagar.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
  • 2 st Marinerade kycklinghalvor
  • Potatissallad:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 st majskolvar
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl dill
  • 100 g parmesan
  • 2 dl kalamataoliver
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten 15–20 min. Låt svalna. Blanda potatisen med olja och vinäger. Koka eller grilla majskolven och skär av majskornen från kolven och vänd ner i potatisen med övriga ingredienser (obs hacka dillen och riv parmesanosten grovt). Smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla kycklingarna runt om till fin färg. Flytta dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 30 min, till en innertemperatur på 75°.

Tips

Blanda en smaskig sås på vitlök, ajvar och yoghurt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Halv grillad kyckling med potatissallad
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 st Marinerade kycklinghalvor
  • Potatissallad:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 st majskolvar
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl dill
  • 100 g parmesan
  • 2 dl kalamataoliver
  • peppar
  • salt

Halv grillad kyckling med potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Perfekt picknickmat till sommarens lata dagar.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten 15–20 min. Låt svalna. Blanda potatisen med olja och vinäger. Koka eller grilla majskolven och skär av majskornen från kolven och vänd ner i potatisen med övriga ingredienser (obs hacka dillen och riv parmesanosten grovt). Smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla kycklingarna runt om till fin färg. Flytta dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 30 min, till en innertemperatur på 75°.

Tips

Blanda en smaskig sås på vitlök, ajvar och yoghurt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!