För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Halstrad gösfilé med kokosstuvad spenat

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Servera fisken på en bädd av den stuvade spenaten och ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färsk gösfilé eller laxfilé
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Kokosstuvad spenat:
  • 1 urkärnad och skivad röd chili
  • 1 tsk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk majsena
  • 150 g färsk bladspenat
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Skär filéerna i portionsbitar. Blanda ingefära, olja och soja i en skål. Vänd ner fisken i marinaden och låt den stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
  2. Koka riset enligt förpackningen.
  3. Vispa ihop chili, currypasta, kokosmjölk och majsenamjöl i en kastrull. Koka upp och sjud sedan ca 2 minuter.
  4. Skär bort ev. grova stjälkar på den färska spenaten, krama ur den tinade. Blanda ner spenaten och sjud ytterligare 1-3 minuter. Den kortare tiden för späd spenat. Smaka av med vitlök, citron, salt, peppar och ev. lite mera currypasta.
  5. Stek fiskfiléerna ca 2 minuter per sida. Salta. Servera fisken på en bädd av den stuvade spenaten och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Schilianka

(10)

Västerbottensostpaj med anjovis och spenat

(31)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(28)

Pankopanerad fisk taco style

(10)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(7)

Torskfilé från Medelhavet

(49)

Rökt regnbåge med primörer och citrondressing

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g färsk gösfilé eller laxfilé
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 msk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Kokosstuvad spenat:
  • 1 urkärnad och skivad röd chili
  • 1 tsk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk majsena
  • 150 g färsk bladspenat
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris

Halstrad gösfilé med kokosstuvad spenat

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Servera fisken på en bädd av den stuvade spenaten och ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär filéerna i portionsbitar. Blanda ingefära, olja och soja i en skål. Vänd ner fisken i marinaden och låt den stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
  2. Koka riset enligt förpackningen.
  3. Vispa ihop chili, currypasta, kokosmjölk och majsenamjöl i en kastrull. Koka upp och sjud sedan ca 2 minuter.
  4. Skär bort ev. grova stjälkar på den färska spenaten, krama ur den tinade. Blanda ner spenaten och sjud ytterligare 1-3 minuter. Den kortare tiden för späd spenat. Smaka av med vitlök, citron, salt, peppar och ev. lite mera currypasta.
  5. Stek fiskfiléerna ca 2 minuter per sida. Salta. Servera fisken på en bädd av den stuvade spenaten och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Schilianka

(10)

Västerbottensostpaj med anjovis och spenat

(31)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(28)

Pankopanerad fisk taco style

(10)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

(7)

Torskfilé från Medelhavet

(49)

Rökt regnbåge med primörer och citrondressing

(4)