Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Betyg (1-5):
2.71 (7 betyg)

En hastigt stekt filé som uppassas av ett pepprigt krämigt kål med äpple och dill. Somrigt och mycket njutbart.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g sejfilé, eller gös
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk stött kummin
  • Pepparrotsslaw:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl klippt dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • svartpeppar
  • 400 g finstrimlat vitkål
  • 1 grovrivet, syrligt äpple
  • 2 dl groddar, t ex alfalfa eller solrosskott
  • 1.5 msk riven pepparrot

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, dill och senap. Smaka av med lite salt och peppar. Rör ner vitkål, äpple, groddar och pepparrot. Blanda väl och låt stå i kylen ett par timmar, gärna längre.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Salta och krydda. Stek dem hastigt i en riktigt het panna med ev lite smör tills de precis är genomstekta.
  3. Garnera fisken med citron och dill.

Servering

Servera med salladen och pressad potatis. Gärna med några citronklyftor och lite dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Laxtaco

(9)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Blomkåls- Jansson

(96)

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g sejfilé, eller gös
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk stött kummin
  • Pepparrotsslaw:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl klippt dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • svartpeppar
  • 400 g finstrimlat vitkål
  • 1 grovrivet, syrligt äpple
  • 2 dl groddar, t ex alfalfa eller solrosskott
  • 1.5 msk riven pepparrot

Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Betyg (1-5):
2.71 (7 betyg)

En hastigt stekt filé som uppassas av ett pepprigt krämigt kål med äpple och dill. Somrigt och mycket njutbart.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, dill och senap. Smaka av med lite salt och peppar. Rör ner vitkål, äpple, groddar och pepparrot. Blanda väl och låt stå i kylen ett par timmar, gärna längre.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Salta och krydda. Stek dem hastigt i en riktigt het panna med ev lite smör tills de precis är genomstekta.
  3. Garnera fisken med citron och dill.

Servering

Servera med salladen och pressad potatis. Gärna med några citronklyftor och lite dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Laxtaco

(9)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Blomkåls- Jansson

(96)

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies