Hallontryfflar

Hallontryfflar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tjusiga små praliner toppade med pistaschnötter.

Tillagningstid: 1 timme
40 st
  • 1 dl hallon
  • 0.75 dl mellangrädde
  • 200 g mörk choklad i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk hallonlikör
  • 1 msk finhackade pistagenötter

Gör så här

  1. Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. 1 dl hallon ger ca 2 msk puré. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.
  2. Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.) Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladformar. Strö på lite nötter. Ställ i kylen tills de stelnat helt, ca 2 timmar.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

Tips

Byt gärna ut hallonlikören mot päronlikör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin Gunnarsson

2011-12-02

Hallontryffel

Hallontryfflar
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl hallon
  • 0.75 dl mellangrädde
  • 200 g mörk choklad i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk hallonlikör
  • 1 msk finhackade pistagenötter

Hallontryfflar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tjusiga små praliner toppade med pistaschnötter.

Tillagningstid: 1 timme
40 st

Gör så här

  1. Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. 1 dl hallon ger ca 2 msk puré. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.
  2. Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.) Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladformar. Strö på lite nötter. Ställ i kylen tills de stelnat helt, ca 2 timmar.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

Tips

Byt gärna ut hallonlikören mot päronlikör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin Gunnarsson

2011-12-02

Hallontryffel