Hallontryfflar
  • Tid 1 tim

Hallontryfflar

3.29 (17 betyg)

Tjusiga små praliner toppade med pistaschnötter.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 6

Ingredienser

40 st
  • 1 dl hallon
  • 0.75 dl mellangrädde
  • 200 g mörk choklad i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk hallonlikör
  • 1 msk finhackade pistagenötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. 1 dl hallon ger ca 2 msk puré. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.

  2. 2

    Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.) Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladformar. Strö på lite nötter. Ställ i kylen tills de stelnat helt, ca 2 timmar.

  3. 3

    Förvara svalt i burk med lock.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt gärna ut hallonlikören mot päronlikör.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • karin Gunnarsson

    Hallontryffel