Gurkrulle med asiatisk skagen

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gurkrullen passar bra som en del av en buffé eller som förrätt.

Tillagningstid: 15 min + tid att göra Sushiriset
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 sats sushiris
  • 2 gurkor
  • Skagen:
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl äkta majonnäs
  • 0.5 dl finhackad salladslök
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk limesaft
  • 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
  • 1 finhackad röd chili, eventuellt
  • salt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till skagenröran. Smaka av med salt.
  2. Hyvla gurka på längden med en osthyvel så du får ut 16 remsor. Hyvla från båda hållen då remsorna lätt särar på sig i mitten där kärnorna sitter.
  3. Krama ihop 16 risbollar av sushiriset och platta till dem lite ovanpå. Vira in bollarna i gurkremsor och fyll på med skagen.
  4. Toppa med t ex gräslök, algpopcorn och rostade sesamfrön.

Tips

Om du använder räkor i lake, krama ur lite vätska först.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)
Gurkrulle med asiatisk skagen
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 sats sushiris
  • 2 gurkor
  • Skagen:
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl äkta majonnäs
  • 0.5 dl finhackad salladslök
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk limesaft
  • 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
  • 1 finhackad röd chili, eventuellt
  • salt

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gurkrullen passar bra som en del av en buffé eller som förrätt.

Tillagningstid: 15 min + tid att göra Sushiriset
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till skagenröran. Smaka av med salt.
  2. Hyvla gurka på längden med en osthyvel så du får ut 16 remsor. Hyvla från båda hållen då remsorna lätt särar på sig i mitten där kärnorna sitter.
  3. Krama ihop 16 risbollar av sushiriset och platta till dem lite ovanpå. Vira in bollarna i gurkremsor och fyll på med skagen.
  4. Toppa med t ex gräslök, algpopcorn och rostade sesamfrön.

Tips

Om du använder räkor i lake, krama ur lite vätska först.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)