Gurkrulle med asiatisk skagen
  • Tid 15 min + tid att göra Sushiriset

Gurkrulle med asiatisk skagen

3 (2 betyg)

Gurkrullen passar bra som en del av en buffé eller som förrätt.

  • Tillagningstid 15 min + tid att göra Sushiriset
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 sats sushiris
  • 2 gurkor
Skagen:
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl äkta majonnäs
  • 0.5 dl finhackad salladslök
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk limesaft
  • 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
  • 1 finhackad röd chili, eventuellt
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till skagenröran. Smaka av med salt.

  2. 2

    Hyvla gurka på längden med en osthyvel så du får ut 16 remsor. Hyvla från båda hållen då remsorna lätt särar på sig i mitten där kärnorna sitter.

  3. 3

    Krama ihop 16 risbollar av sushiriset och platta till dem lite ovanpå. Vira in bollarna i gurkremsor och fyll på med skagen.

  4. 4

    Toppa med t ex gräslök, algpopcorn och rostade sesamfrön.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du använder räkor i lake, krama ur lite vätska först.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar