Gurkrulle med asiatisk skagen

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gurkrullen passar bra som en del av en buffé eller som förrätt.

Tillagningstid: 15 min + tid att göra Sushiriset
4 portioner
  • 0.5 sats sushiris
  • 2 gurkor
  • Skagen:
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl äkta majonnäs
  • 0.5 dl finhackad salladslök
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk limesaft
  • 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
  • 1 finhackad röd chili, eventuellt
  • salt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till skagenröran. Smaka av med salt.
  2. Hyvla gurka på längden med en osthyvel så du får ut 16 remsor. Hyvla från båda hållen då remsorna lätt särar på sig i mitten där kärnorna sitter.
  3. Krama ihop 16 risbollar av sushiriset och platta till dem lite ovanpå. Vira in bollarna i gurkremsor och fyll på med skagen.
  4. Toppa med t ex gräslök, algpopcorn och rostade sesamfrön.

Tips

Om du använder räkor i lake, krama ur lite vätska först.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gurkrulle med asiatisk skagen
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 sats sushiris
  • 2 gurkor
  • Skagen:
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl äkta majonnäs
  • 0.5 dl finhackad salladslök
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk limesaft
  • 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
  • 1 finhackad röd chili, eventuellt
  • salt

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gurkrullen passar bra som en del av en buffé eller som förrätt.

Tillagningstid: 15 min + tid att göra Sushiriset
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till skagenröran. Smaka av med salt.
  2. Hyvla gurka på längden med en osthyvel så du får ut 16 remsor. Hyvla från båda hållen då remsorna lätt särar på sig i mitten där kärnorna sitter.
  3. Krama ihop 16 risbollar av sushiriset och platta till dem lite ovanpå. Vira in bollarna i gurkremsor och fyll på med skagen.
  4. Toppa med t ex gräslök, algpopcorn och rostade sesamfrön.

Tips

Om du använder räkor i lake, krama ur lite vätska först.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!